Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

Για δεύτερη χρονιά ούτε ένα ευρώ από το Υπ. Παιδείας στο Οικοτροφείο Οινουσσών

Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 01/02/2018 - 15:29
Ηχητικό απόσπασμα: 

Επαίτης για να διεκδικήσει το αυτονόητο της ενίσχυσης του μαθητικού πληθυσμού στις ακριτικές Οινούσσες απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν -χωρίς προβλήματα- το Γυμνάσιο με τις λυκειακές τάξεις και το ΕΠΑΛ της περιοχής, είναι για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Οινουσσών, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας την οικονομική στήριξη του Οικοτροφείου.

Το οικοτροφείο το οποίο καλύπτει σήμερα 27 παιδιά, όπως είπε στο Ράδιο “Α” ο Δήμαρχος Οινουσσών, Στέφανος Βογιατζής, δεν χρηματοδοτήθηκε ούτε πέρσι, ούτε φέτος από το Υπουργείο, ο Δήμος έχει αναλάβει τις επισκευές και τη συντήρησή του και το Ίδρυμα “Πατέρα” εξακολουθεί να καλύπτει τα λειτουργικά.

“Το Οικοτροφείο θα μπορούσε να φιλοξενήσει 60 παιδιά, μαθητές που μας έρχονται από πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και από τη Χίο, όμως έχει λιγότερους γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά. Ακόμη κι έτσι, οι μαθητές του οικοτροφείου είναι σχεδόν οι μισοί από το σύνολο των μαθητών των δύο σχολείων, που φτάνουν στους 68”, ανέφερε ο κ. Βογιατζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος της ετήσιας λειτουργίας του Οικοτροφείου φτάνει στα 150.000 ευρώ και το Υπουργείο, σε αντίθεση με το παρελθόν, δε δίνει πλέον ούτε 50.000 ευρώ.

Για το θέμα κατέθεσε σχετική αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας και Ναυτιλίας ο Βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 26/05/2018 - 06:43
Οι δύο Δήμαρχοι

Τον Δήμο του Sankt Ingbert επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπελέγρη, στα πλαίσια των διαδημοτικών επαφών που οργανώνονται από την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Η επίσκεψη έγινε σε συνέχεια της αντίστοιχης του Δημάρχου του Sankt Ingbert Χανς Βάγκνερ και στελεχών του δήμου στοιχείο τον Ιανουάριο του 2018, και αυτής που ακολούθησε από μηχανικούς του δήμου στο Sankt Ingbert πριν από περίπου ένα μήνα.

Η επίσκεψη περιελάμβανε κυρίως την παρακολούθηση καλών πρακτικών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα όπως επισκευές των οδοστρωμάτων, συλλογή και διάθεση αποβλήτων, διαχείριση της πόλης με γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος “Μέσα από τις επαφές με άλλους δήμους επιδιώκουμε την εξοικείωση των στελεχών του Δήμου της Χίου με πρακτικές και τεχνολογίες που μας είναι χρήσιμες, ώστε να μπορέσουμε να τις μεταφέρουμε στη σωστή κλίμακα και στις συνθήκες της Χίου. Μαζί με τον Δήμο του Sankt Ingbert, εντοπίζουμε αυτούς τους τομείς και συνεργαζόμαστε προβάλλοντας ταυτόχρονα τη Χίο και τα προϊόντα της”.

Οι επαφές με τον Δήμο του Sankt Ingbert θα συνεχιστούν με επίσκεψη στελεχών του Δήμου της Χίου από τον τομέα της καθαριότητας, ώστε να δουν στην πράξη και να εξοικειωθούν με την καθημερινότητα της διαχείρισης αποβλήτων με τα συστήματα που εφαρμόζονται στο Sankt Ingbert, όπως η κομποστοποιηση των κλαδεμάτων, η λειτουργία πράσινου σημείου για τα ανακυκλώσιμα και ογκώδη κλπ.

 

φωτο αρχείου