Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

Για ένα μήνα Λούνα πάρκ απέναντι απ' το Αεροδρόμιο

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 11/08/2017 - 15:41

Χαρά για τα παιδιά από τις 17 Αυγούστου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, αφού γι' αυτό το διάστημα η Δημοτική Κοινότητα Χίου, έδωσε άδεια σε ιδιοκτήτη Λούνα πάρκ, να εγκαταστήσει τα μηχανήματα του.

Εμείς σταθήκαμε, μας είπε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αννα Χρυσούλη σ' αυτά που μας αφορούσαν και συγκεκριμένα το χώρο τον οποίο ενοικιάσαμε. Εννοείται, συμπλήρωσε, ότι για να λειτουργήσει το Λούνα πάρκ, πρέπει να πάρει εγκρίσεις από άλλες υπηρεσίες κυρίως για την ασφάλεια των παιχνιδιών του.

Άννα Χρυσούλη-Πρόεδρος Δ.Κ. Χίου, κατ' αρχήν ναι σε εγκατάσταση Λούνα Παρκ

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 26/05/2018 - 06:43
φωτο αρχείου

Τον Δήμο του Sankt Ingbert επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπελέγρη, στα πλαίσια των διαδημοτικών επαφών που οργανώνονται από την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Η επίσκεψη έγινε σε συνέχεια της αντίστοιχης του Δημάρχου του Sankt Ingbert Χανς Βάγκνερ και στελεχών του δήμου στοιχείο τον Ιανουάριο του 2018, και αυτής που ακολούθησε από μηχανικούς του δήμου στο Sankt Ingbert πριν από περίπου ένα μήνα.

Η επίσκεψη περιελάμβανε κυρίως την παρακολούθηση καλών πρακτικών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα όπως επισκευές των οδοστρωμάτων, συλλογή και διάθεση αποβλήτων, διαχείριση της πόλης με γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος “Μέσα από τις επαφές με άλλους δήμους επιδιώκουμε την εξοικείωση των στελεχών του Δήμου της Χίου με πρακτικές και τεχνολογίες που μας είναι χρήσιμες, ώστε να μπορέσουμε να τις μεταφέρουμε στη σωστή κλίμακα και στις συνθήκες της Χίου. Μαζί με τον Δήμο του Sankt Ingbert, εντοπίζουμε αυτούς τους τομείς και συνεργαζόμαστε προβάλλοντας ταυτόχρονα τη Χίο και τα προϊόντα της”.

Οι επαφές με τον Δήμο του Sankt Ingbert θα συνεχιστούν με επίσκεψη στελεχών του Δήμου της Χίου από τον τομέα της καθαριότητας, ώστε να δουν στην πράξη και να εξοικειωθούν με την καθημερινότητα της διαχείρισης αποβλήτων με τα συστήματα που εφαρμόζονται στο Sankt Ingbert, όπως η κομποστοποιηση των κλαδεμάτων, η λειτουργία πράσινου σημείου για τα ανακυκλώσιμα και ογκώδη κλπ.