Χίος, Κυριακή 27 Μαΐου

Χαλαρούς… αλλά του αρέσει, μας είδε ο Γερμανός Δήμαρχος

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 19/01/2018 - 17:24
Χανς Βάγκνερ, Μ. Βουρνούς

Χαλαρούς… μας είδε τις μέρες που βρέθηκε στο νησί μας ο Δήμαρχος του St Ingbert της Γερμανίας  Χάνς Βάγκνερ, αλλά δεν έκρυψε ότι αυτό του αρέσει.

Του άρεσε επίσης ότι το νησί μας δεν είναι πηγμένο στα ξενοδοχεία και έτσι μπόρεσε να απολαύσει τον αυθεντικό πολιτισμό των Ελλήνων.

Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα είπε σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Δήμαρχο Χίου.

Ανταλλάξαμε εμπειρίες και βγαίνουμε από την επαφή σοφότεροι, σημείωσε ο Μ. Βουρνούς, αφού είδαμε μαζί την διαχείριση των απορριμμάτων, την βιώσιμη διαχείριση των δικτύων, την οδοποιία και την συντήρηση της. Τέλος συμφωνήσαμε στέλεχος μας να επισκεφθεί τον Δήμο του St Ingbert.

Ο Δήμαρχος Χανς Βάγκνερ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι στην Πόλη του βρίσκονται 1000 μετανάστες, που αρχικά έμεναν σε τάξεις παλιών Σχολείων και τώρα μεταφέρθηκαν σε διαμερίσματα, την φροντίδα των οποίων έχουν κυρίως εθελοντές.

shediasame_kai_diaheirizomaste_1_000_metanastes

Σχετικά Άρθρα

Aνακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ.
Σάβ, 26/05/2018 - 18:35
αρχείο

Αφού πέρασαν 36 ώρες από την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου περί «τέλους της μαύρης περιόδου για τη χώρα μας» η οποία έκανε όλο το νησί να αναρωτηθεί που ζουν αυτοί οι άνθρωποι και εάν κυκλοφορούν ανάμεσά μας ή είναι κλεισμένοι στο μικροκομματικό καβούκι τους, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στην ανωτέρω ανακοίνωση μιας και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου δεν είχε το φιλότιμο να ζητήσει την απόσυρσή της.  

Στο νησί μας όπου εντός τριών μηνών το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ καταργείται με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους ζωής όχι απλά 7% (24% έναντι 17% ΦΠΑ) αλλά τουλάχιστον 15% λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά.

Στο νησί μας όπου το θολό τοπίο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, το οποίο αν κρίνουμε από τα διάφορα άλλα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, είμαστε σίγουροι για την κατάληξή του.

Σε ένα νησί για το οποίο δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα στο 14Ο Παραγωγικό και Αναπτυξιακό Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Βόρειο Αιγαίο για οποιοδήποτε έργο ανάπτυξης (αεροδρόμιο, μετατόπιση παραλιακού δρόμου, λιμάνι), κάτι που ανάγκασε την επομένη της λήξης του την Κυβέρνηση να κληθεί εσπευσμένα να υπογράψει μνημόνιο (sic) συνεργασίας με Δήμο και Περιφέρεια για να κάμψει τις αντιδράσεις ακόμα και εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Στο νησί του ενός τσάρτερ για το 2017 λόγω της μεταναστευτικής λέλαπας, που έκανε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ρεκόρ αφίξεων τουριστών.

Στο νησί που εδώ και δύο χρόνια βλέπει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αδιαφορεί για τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες μαστιχοπαραραγωγούς και όπου ακόμα και με τις τροποποιήσεις που έχει προτείνει θα αφήσει πολλούς αγρότες μας εκτός αποζημιώσεων.

Και τέλος στο νησί που βιώνει καθημερινά την έλλειψη σεβασμού των Υπουργών και όλης της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον αριθμό των μεταναστών που δύναται να διαβιούν στον τόπο μας και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού τους.  

 

Όλοι εμείς που καθημερινά δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης απαντάμε σε πείσμα όλων εσάς που με τις ιδεοληψίες σας μας οδηγήσατε στην ποιο μαύρη περίοδο για τη Χίο και την Ελλάδα, ότι ο χρόνος σας τελειώνει μια και καλή. Κλέβετε χρόνο εξουσίας στερώντας ανάσες ελπίδας από την κοινωνία μας. Η καλύτερη λύση, αν είχατε στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα ήταν η παραίτηση.