Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Χαλαρούς… αλλά του αρέσει, μας είδε ο Γερμανός Δήμαρχος

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 19/01/2018 - 17:24
Χανς Βάγκνερ, Μ. Βουρνούς

Χαλαρούς… μας είδε τις μέρες που βρέθηκε στο νησί μας ο Δήμαρχος του St Ingbert της Γερμανίας  Χάνς Βάγκνερ, αλλά δεν έκρυψε ότι αυτό του αρέσει.

Του άρεσε επίσης ότι το νησί μας δεν είναι πηγμένο στα ξενοδοχεία και έτσι μπόρεσε να απολαύσει τον αυθεντικό πολιτισμό των Ελλήνων.

Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα είπε σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Δήμαρχο Χίου.

Ανταλλάξαμε εμπειρίες και βγαίνουμε από την επαφή σοφότεροι, σημείωσε ο Μ. Βουρνούς, αφού είδαμε μαζί την διαχείριση των απορριμμάτων, την βιώσιμη διαχείριση των δικτύων, την οδοποιία και την συντήρηση της. Τέλος συμφωνήσαμε στέλεχος μας να επισκεφθεί τον Δήμο του St Ingbert.

Ο Δήμαρχος Χανς Βάγκνερ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό πρόβλημα, σημειώνοντας ότι στην Πόλη του βρίσκονται 1000 μετανάστες, που αρχικά έμεναν σε τάξεις παλιών Σχολείων και τώρα μεταφέρθηκαν σε διαμερίσματα, την φροντίδα των οποίων έχουν κυρίως εθελοντές.

shediasame_kai_diaheirizomaste_1_000_metanastes

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 17:36
Το δημοσίευμα για τους 17 στις Οινούσσες

Με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνδέει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet τους 17 τούρκους πολίτες οι οποίοι πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στις Οινούσσες την Καθαρά Δευτέρα. 
 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές, φτάνουν πλέον σχεδόν τα 2.000.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι εντοπίζονται σε σπίτια περιοχών που ζει η μεσαία τάξη, όπως η Καλλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει οπαδούς του Γκιουλέν και τους 33 τούρκους υπηκόους που πέρασαν στις Οινούσσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: in gr.