Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Η χειρότερη ένταση είναι οι... φήμες. Τώρα ξεσηκώνεται και η Καλαμωτή

Μόνιμη η κινητοποίηση στο Χαλκειός
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 17/02/2017 - 09:33

Η χειρότερη ένταση είναι οι... φήμες. Αυτό ζούμε τις τελευταίες μέρες, αφού η ανικανότητα της Κυβέρνησης, συνεχίζει να αφήνει και τη Χίο χωρίς Συντονιστή για το προσφυγικό, με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να συνεννοηθεί υπεύθυνα για τίποτα. Ετσι με βάση φήμες, για μεταφορά λυομένων οικίσκων στην ΒΙΑΛ, οι κάτοικοι των Καμποχώρων, είναι μονίμως έξω απ' το Χαλκειός, κάτι που έγινε και σήμερα το πρωϊ, με στόχο να αποτρέψουν την είσοδο τους Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι στο Πυτιός πραγματοποιούν το μεσημέρι της Κυριακής Λαϊκή Συνέλευση, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η Καλαμωτή αφού πάντα σύμφωνα με φήμες, υπάρχει σκέψη να δημιουργηθεί εκεί ο νέος καταυλισμός μεταναστών - προσφύγων, ο οποίος αν το αναλογιστεί κανείς έχει γυρίσει όλο το νησί... με μοναδικές σταθερές την ΒΙΑΛ και την Σούδα.

Η χειρότερη ένταση είναι οι... φήμες. Τώρα ξεσηκώνεται και η Καλαμωτή

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 07:03
Μόρια

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου. 

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Λέσβου Απόστολος Παπαδέλης, οι συνθήκες διαβίωσης είναι τριτοκοσμικές με αρκετούς πρόσφυγες να μένουν σε πλαστικές σκηνές υπό ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής. 

Ο κ. Παπαδέλης πρόσθεσε πως τα τζάμια του γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας παραμένουν σπασμένα από τις 22 Νοεμβρίου, οπότε είχαν ξεσπάσει εκτεταμένα επεισόδια στο καταυλισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδέλη, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί τα περιστατικά παραβατικότητας στο νησί της Λέσβου. 

Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή στο καταυλισμό της Μόρια φιλοξενούνται περίπου 5.000 πρόσφυγες και για τη φύλαξη τους διατίθενται μόλις οχτώ αστυνομικοί ανά βάρδια.

«Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι περιμένουν στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Αρκετοί από αυτούς πιστεύουν πλέον ότι οι κακές συνθήκες διαβίωσης είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης και ξεκίνησαν τις αντιδράσεις», επισήμανε πρόσφατα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit σε εκτενές άρθρο της με τίτλο «Στη Μόριααποτυγχάνει η Ευρώπη».

Πηγή: http://www.skai.gr