Χίος, Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Η Περιφέρεια "έβαλε πλάτη" για τα αντιπλημμυρικά

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 23/11/2017 - 15:19

Έτοιμες, εν’ όψει χειμώνα είναι η Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, για την αντιμετώπιση πλημμυρών, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, συμπληρώνοντας όμως ότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτή η ετοιμότητα μπορεί να είναι αρκετή σε περίπτωση πολύ ακραίων φαινομένων.

Ο ίδιος  ανέφερε ότι η περιφερειακή ενότητα Χίου, «έβαλε πλάτη» και για έργα, η ευθύνη για τα οποία ανήκει στο Δήμο Χίου,  όπως π.χ. οι καθαρισμοί χειμάρρων, ενώ σημείωσε ότι η Περιφέρεια χρηματοδότησε και τη μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα, ο προϋπολογισμός των οποίων συνολικά ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/01/2018 - 17:38

Ο βουλευτής  Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της  Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου  με το διοικητικό της συμβούλιο.

Συζητήθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για μετατροπή των αναγκαστικών συνεταιρισμών σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς (πάγιο αίτημα της Ε.Μ.Χ., το οποίο ουδόλως θίγει την αναγκαστικότητα και το οποίο σύντομα γίνεται πράξη).

Συζητήθηκε, ακόμη, το κρίσιμο ζήτημα των αποζημιώσεων των πυρκαγιών του 2016 και μεταφέρθηκε η διαβεβαίωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την Κομισιόν, προκειμένου να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων των αποζημιώσεων. Με την ευκαιρία ο βουλευτής ενημέρωσε ότι, με αφορμή την επιστολή  που απέστειλαν ο πρόεδρος της Ε.Μ.Χ. και οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών των χωριών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, κατέθεσε στη Βουλή την 8/1/18 Αναφορά με την οποία ζητείται να απαντήσει ο Υπουργός, σχετικά με την παρατηρούμενη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες - μέλη των συνεταιρισμών. Ο βουλευτής ενημέρωσε ότι αυτό βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και ότι η Ελληνική Κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Τέλος, συμφωνήθηκε να κανονιστεί το προσεχές διάστημα συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, ώστε να συζητηθούν από κοντά όλα τα θέματα που απασχολούν την Ε.Μ.Χ. και τους μαστιχοπαραγωγούς συνολικά.