Χίος, Δευτέρα 19 Μαρτίου

'Η θα σταματήσουν όλα στο Αιγαίο, για να μην περάσει η αύξηση του ΦΠΑ, ή θα τα χάσουμε όλα

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 12/10/2017 - 16:23

Κανένα περιθώριο χαλαρότητας, δεν άφησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, με αφορμή την σύσκεψη φορέων, με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, το μεσημέρι της Πέμπτης, για το θέμα του ΦΠΑ.

Τους άκουσα όλους με προσοχή, είπε μεταξύ άλλων, ο Σταμάτης Κάρμαντζης και θέλω να τους δω στην πράξη.

Εγώ θα μπω μπροστά και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Για μένα κρέμεται για χρόνια μια λαιμητόμος πάνω απ' τα νησιά μας, αν περάσει η αύξηση του ΦΠΑ αυτό το σπαθί θα πέσει.

Μετρημένα λόγια λοιπόν, ή δεχόμαστε να μας πάρουν το κεφάλι, ή τους πιάνουμε το χέρι.

Και κάτι ακόμα, συμπλήρωσε εμφανώς στεναχωρημένος από τις εξελίξεις, αλλά με πλήρη αποφασιστικότητα και σοβαρότητα των όσων λέει.

Το παραμύθι αλλού, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Β. Ανατολικού Αιγαίου δεν είναι κανένα προαπαιτούμενο των θεσμών, κανείς δεν το ζήτησε από τον κ. Τσίπρα, μόνος του το έδωσε, μόνος του ας το πάρει και πίσω. Αρκεί βεβαίως να τους το δείξουμε.

Σχετικά Άρθρα

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
Κυρ, 18/03/2018 - 17:14
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούς

Δεν ήταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα 4 τοπικών Σωματείων, να βρεθούν το μεσημέρι της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018, στην κεντρική πλατεία της Χίου και να διαδηλώσουν κατά της κράτησης των δύο στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης. Παρόλα αυτά με πρωτοβουλία των συλλόγων Θρακών και Μακεδόνων Χίου, των Πελοποννησίων Χίου, των Κρητών Χίου, του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και με κεντρική ομιλήτρια την Γεωργία Μπιτάκου, πραγματοποιήθηκε μία συγκέντρωση, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, στα... ορεινά της.

Όλοι οι ομιλητές -Τούλα Μπατσούκα, Σταύρος Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Μπίτσικας, Γεωργία Μπιτάκου, Σίμος Παλτσανιτίδης- με αφορμή το γεγονός στον Έβρο έκαναν αναφορά, άλλος μικρή κι άλλος μεγαλύτερη, γενικότερα στα εθνικά μας θέματα, την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τα μνημόνια και τα αποτελέσματά τους, που όλοι βιώνουμε χρόνια τώρα. Επίσης χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου, Νικήτας Ντάτης, "απολογούμενος" για την ταυτόχρονη διεξαγωγή του δρόμου Γυναικών και μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία, έχοντας υπηρετήσει στην επίμαχη περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό με τους δύο στρατιωτικούς.

Τέλος η κα Μπιτάκου, με οδηγό της το Σύνταγμα, το οποίο κάλεσε όλους τους πολίτες να διαβάσουν, μας κάλεσε σε εγρήγορση μέχρι η χώρα μας να ανακτήσει ξανά τη χαμένη της αξιοπρέπεια, ισχύ και δυναμική και να γίνει ανεξάρτητη, αποτινάσσοντας τα δεσμά στα οποία την έχουν αλυσσοδέσει.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΟ Σταύρος Μιχαηλίδης, Ναύαρχος ε.α. στο βήμαΟ Πρόεδρος των Πελοποννησίων Χίου, Παναγιώτης ΜπίτσικαςΗ κεντρική ομιλήτρια Γεωργία ΜπιτάκουΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΣυγκέντρωση συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στρατιωτικούςΟ Πρόεδρος των ελλήνων Παραολυμπιονικών, Σίμος Παλτσανιτίδης