Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Παρ, 22/09/2017 - 17:27

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα (Τ.Π.) απεικονίζει τη “νέα ανάπτυξη” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το Τ.Π. απεικονίζει την επιστροφή στην κανονικότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το Τ.Π. σκιαγραφεί το σκληρό πυρήνα του κοινωνικού κράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως έλεγε ο υπουργός προπαγάνδας κ. Παπάς.
» Μεταφραζόμενα σε ευρώ η νέα ανάπτυξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι 25 € ανά Χιώτη το χρόνο ή 250 € αν βάλουμε ΕΣΠΑ, Δημόσιες Επενδύσεις κ.λπ. μέσα. Την ίδια στιγμή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και παραπληρώματά τους, με τα 3 μνημόνια που συνυπέγραψαν, αρπάζουν από κάθε Χιώτη το χρόνο, με άμεσους, έμμεσους φόρους και ΕΝΦΙΑ πάνω από 1500 €.
» Την ίδια στιγμή, για να βλέπουμε για ποιους δουλεύουν όλοι αυτοί, το μεγάλο κεφάλαιο, τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, συνεισφέρουν στη φορολογική πίτα μόνο με 5% της φορολογητέας ύλης. Το αναφέρω αυτό για ορισμένους, που ενοχλούνται όταν ακούν “κεφάλαιο”, “μονοπώλια”, “καπιταλισμός” και θεωρούν ανύπαρκτη τη βαθιά ταξική κοινωνία και το βάρβαρο σύστημά της.
» Ακριβώς αυτή είναι η μήτρα που γεννά τα Τεχνικά Προγράμματα και τους Προϋπολογισμούς της πείνας και για τους δήμους, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους όλοι αυτοί, ή όπως το λένε, να υπάρχει “φιλικό περιβάλλον”, με τσακισμένους μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και έσοδα δήμων που καλούνται να λειτουργήσουν προσθετικά στο τσάκισμα του λαού ή να αντισταθούν.
» Και μπαίνει το ερώτημα, ως δημοτική αρχή, τι κάνετε; Κουβέντα! Γκρινιάζετε μεταξύ σας, αλλά δέχεστε για άλλη μια χρονιά να διαχειριστείτε τη φτώχεια με χειρότερους όρους. Δέχεστε μοιραία και άβουλα τον “κόφτη” σε όλες τις ανάγκες κι απαιτήσεις του κόσμου μας, των δημοτών μας. Αρθρώστε, επιτέλους, μια καταγγελία. Οργανώστε μια διαδήλωση παγχιακή στην πλατεία. Μιλήστε γι’ αυτούς που αρπάζουν το ψωμί πάνω από το τραπέζι και μετά μας κουνάν το δάχτυλο για “ανάπτυξη” και “θυσίες”.
» Δεν το κάνετε, γιατί έχετε την ίδια λογική. Έχετε τον ίδιο θεό, οικονομία της αγοράς-καπιταλισμός, Ε.Ε., ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου κ.λπ. Γι’ αυτό και κόψατε και ράψατε τις ανάγκες των δημοτών στο μετράρι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το δικό σας κόφτη. Αναποδογυρίσατε για άλλη μια φορά το Τ.Π. και αντί να βγει από τα τοπικά συμβούλια ή τις συνελεύσεις των χωριών, το βγάλατε με βάση την πείνα και τη φτώχεια που σας επιβάλλουν και όχι το τι ανάγκες υπάρχουν και διευρύνονται:

  • · Τεράστιες κτιριακές ανάγκες σχολείων στριμώχνονται σε 100.000 €. Μα μόνο ένα σχολείο χρειάζεται 15.000 € για να πεις ότι κάνεις κάποια δουλειά.
  • · Η αστική οδοποιία για κλάματα (βλ. περιφερειακό και εγκλωβισμό των κατοίκων).
  • · Η πυροπροστασία περιορίζεται σε συντήρηση του υλικού, ενώ χρειάζονται μελέτες δασολόγων και αραίωση των δασών μας ξεκινώντας από τα περιαστικά, νέες αντιπυρικές ζώνες, προσλήψεις αντίστοιχου προσωπικού, νέα δεξαμενές και δίκτυα.
  • · Αγροτική οδοποιία.
  • · Η αντιπλημμυρική προστασία, ως έργο ζωής, παραμένει μόνο ως ονοματοθεσία έργων της τάξης των 10.000 €, ενώ χρειάζονται μελέτες και έργα εκατομμυρίων.
  • · Η αντισεισμική θωράκιση απουσιάζει παντελώς, όταν φέτος είχαμε προβλήματα, θύματα και κυρίως η Μυτιλήνη και η Κως ακόμα τα ζει, όταν σας είπαμε να γίνει θεματική συνεδρίαση. Ρωτάμε:

α. Δε χρειάζεται έργο για μελέτες αντισεισμικού ελέγχου όλων των δημόσιων κτιρίων, ξεκινώντας από τα σχολεία, το νοσοκομείο, τις δημόσιες και δημοτικές Υπηρεσίες;
β. Δε χρειάζεται παρέμβαση σε επικίνδυνα σημεία ή όπου διαπιστωθούν εν δυνάμει κίνδυνοι;
γ. Σας απασχολεί ή πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;
δ. Τι θα γίνει με τη Σαρακήνα;
ε. Μας ενδιαφέρει ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών που οξύνεται χρόνο με το χρόνο; Είναι οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές που δεν έχουν σπίτι να μείνουν, που δεν έχουν τα απαιτούμενα λεφτά να πληρώσουν. Δεν πρέπει να αρχίσει ένας σχεδιασμός φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις ή σε μετατρεπόμενες υποδομές;
» Κλείνοντας, γνωρίζουμε τη μόνιμη επωδό: “Πού θα βρεθούν λεφτά;” Εκεί που ήταν πάντα.

  1. Στους παρακρατημένους πόρους που δεν αποδίδονται.
  2.  Στο μεγάλο κεφάλαιο που δεν φορολογείται.
  3. Στα δανεικά κι αγύριστα σε τράπεζες και κεφαλαιοκράτες.
  4. Στη στρεβλή οργάνωση της κοινωνίας που στον πυρήνα της έχει τα κέρδη των λίγων αντί το μόχθο των πολλών.

 
» Θέλετε να φωνάξετε γι’ αυτά; Δεν τα πιστεύετε, δε σας αγγίζουν, γι’ αυτό φέρνετε αυτό το Τ.Π., γι’ αυτό και του χρόνου και του αντίχρονου εσείς ή οι άλλοι, τέτοια θα φέρουν. Όσο ο λαός μας θα αποδέχεται τη σκλαβιά του, όσο μοιραία θα περιμένει κάποιο θάμα και τη σωτηρία του επουράνιου παράδεισου, στα σβέρκα του θα στήνουν χορό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΔΗ.ΣΥ. και πολλοί άλλοι, μεταξύ αυτών κι εσείς.
 
» Γι’ αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.-
 
* Το Τεχνικό Πρόγραμμα συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που έγινε στις 20-9-2017
 
 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 07:03
Μόρια

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου. 

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Λέσβου Απόστολος Παπαδέλης, οι συνθήκες διαβίωσης είναι τριτοκοσμικές με αρκετούς πρόσφυγες να μένουν σε πλαστικές σκηνές υπό ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής. 

Ο κ. Παπαδέλης πρόσθεσε πως τα τζάμια του γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας παραμένουν σπασμένα από τις 22 Νοεμβρίου, οπότε είχαν ξεσπάσει εκτεταμένα επεισόδια στο καταυλισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδέλη, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί τα περιστατικά παραβατικότητας στο νησί της Λέσβου. 

Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή στο καταυλισμό της Μόρια φιλοξενούνται περίπου 5.000 πρόσφυγες και για τη φύλαξη τους διατίθενται μόλις οχτώ αστυνομικοί ανά βάρδια.

«Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι περιμένουν στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Αρκετοί από αυτούς πιστεύουν πλέον ότι οι κακές συνθήκες διαβίωσης είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης και ξεκίνησαν τις αντιδράσεις», επισήμανε πρόσφατα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit σε εκτενές άρθρο της με τίτλο «Στη Μόριααποτυγχάνει η Ευρώπη».

Πηγή: http://www.skai.gr