Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

«Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός Θρύλου» που έκανε καταδρομικές ενέργειες στα νησιά του Αιγαίου

Το ντοκιμαντέρ για την επίλεκτη μονάδα Ελλήνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο COSMOTE HISTORY
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 24/11/2017 - 15:22

Πρεμιέρα στο κανάλι COSMOTE HISTORY θα κάνει τον Δεκέμβριο το ντοκιμαντέρ «Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός Θρύλου» για την ιστορία της επίλεκτης ομάδας Ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε παραγωγή White Fox και συμπαραγωγή COSMOTE TV.   

Ο Ιερός Λόχος συγκροτήθηκε κατά τον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και αποτελούνταν από Έλληνες αξιωματικούς, υπό τις εντολές του συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε. Η μονάδα πολέμησε στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων, Γάλλων, Νεοζηλανδών και της επίλεκτης Βρετανικής Ειδικής Υπηρεσίας Αεροπορίας (SAS), στη Λιβύη και το Αιγαίο, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση των Δωδεκανήσων. Με γυρίσματα στην Αίγυπτο, τη Μ. Βρετανία και τα ελληνικά νησιά, το ντοκιμαντέρ βασίζεται στις μαρτυρίες των εν ζωή Ιερολοχιτών, μελών της Βρετανικής SAS και του σημερινού Ιερού Λόχου, καθώς επίσης έγκριτων ιστορικών και στρατιωτικών. Επίσης, για πρώτη φορά παρουσιάζονται πλάνα από την εκπαίδευση του Ιερού Λόχου στην Αίγυπτο το 1942 και την προετοιμασία καταδρομικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο. 

Ο Όμιλος ΟΤΕ τιμήθηκε για τη συμπαραγωγή του ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 75 χρόνια του Ιερού Λόχου, που διοργάνωσε η 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση από τον Αρχηγό του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, είπε: «Το COSMOTE HISTORY δημιουργήθηκε ώστε οι συμπολίτες μας, και κυρίως η νέα γενιά, να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της Ελλάδας και να έρθουν πιο κοντά στον ελληνικό πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Εκ μέρους όλων των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ, σας ευχαριστώ για την αναγνώριση αυτή».

Για το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY, η COSMOTE TV επενδύει συστηματικά στο ελληνικό ντοκιμαντέρ και τις εγχώριες παραγωγές με θεματολογία γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, από τη θέση του παραγωγού ή του συμπαραγωγού. Επίσης, σε συνεργασία με Έλληνες δημιουργούς, αναζητά, αποκαθιστά και προβάλλει σπάνιο αρχειακό υλικό και ιστορικές ταινίες, κάποιες από τις οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση.

Το ντοκιμαντέρ «Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός Θρύλου» θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 21.00, σε πρώτη τηλεοπτική προβολή. Αμέσως μετά, θα είναι διαθέσιμο on demand και στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. 

Την ανάπτυξη της ιστορίας σεναρίου υπογράφει η Αναστασία Μάνου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της White Fox,  και τη σκηνοθεσία ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

 

 

 

 

«Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός Θρύλου» | COSMOTE HISTORY

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 26/05/2018 - 06:43
φωτο αρχείου

Τον Δήμο του Sankt Ingbert επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπελέγρη, στα πλαίσια των διαδημοτικών επαφών που οργανώνονται από την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Η επίσκεψη έγινε σε συνέχεια της αντίστοιχης του Δημάρχου του Sankt Ingbert Χανς Βάγκνερ και στελεχών του δήμου στοιχείο τον Ιανουάριο του 2018, και αυτής που ακολούθησε από μηχανικούς του δήμου στο Sankt Ingbert πριν από περίπου ένα μήνα.

Η επίσκεψη περιελάμβανε κυρίως την παρακολούθηση καλών πρακτικών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα όπως επισκευές των οδοστρωμάτων, συλλογή και διάθεση αποβλήτων, διαχείριση της πόλης με γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος “Μέσα από τις επαφές με άλλους δήμους επιδιώκουμε την εξοικείωση των στελεχών του Δήμου της Χίου με πρακτικές και τεχνολογίες που μας είναι χρήσιμες, ώστε να μπορέσουμε να τις μεταφέρουμε στη σωστή κλίμακα και στις συνθήκες της Χίου. Μαζί με τον Δήμο του Sankt Ingbert, εντοπίζουμε αυτούς τους τομείς και συνεργαζόμαστε προβάλλοντας ταυτόχρονα τη Χίο και τα προϊόντα της”.

Οι επαφές με τον Δήμο του Sankt Ingbert θα συνεχιστούν με επίσκεψη στελεχών του Δήμου της Χίου από τον τομέα της καθαριότητας, ώστε να δουν στην πράξη και να εξοικειωθούν με την καθημερινότητα της διαχείρισης αποβλήτων με τα συστήματα που εφαρμόζονται στο Sankt Ingbert, όπως η κομποστοποιηση των κλαδεμάτων, η λειτουργία πράσινου σημείου για τα ανακυκλώσιμα και ογκώδη κλπ.