Χίος, Πέμπτη 24 Μαΐου

Κάνει... ταμείο από τη Χίο η Χριστιάνα Καλογήρου

Τρί, 13/02/2018 - 15:02

Με δεδομένη την κριτική που ασκείται στην περιφερειακή Αρχή για το μοίρασμα της «πίτας» των έργων, με ρηγμένη τη Χίο (πρόσφατη καταγγελία του Κ. Γανιάρη για το τεχνικό πρόγραμμα έργων), η Περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου, αναμένεται να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο νησί, μεθαύριο, συνοδευόμενη από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Γιώργο Καμπούρη και τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κ. Γιώργο Πλακωτάρη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10:00 π.μ. η Περιφερειάρχης θα παραχωρήσει συνέντευξη Tύπου στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Χίου, με αντικείμενο τον απολογισμό δράσης για το έτος 2017 και τον προγραμματισμό έργου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Χίο για το έτος 2018.

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου σύσκεψη με τους φορείς υλοποίησης - δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ακολούθως θα επισκεφθεί το νέο κτήριο Κολλεγίου όπου μετεγκαθίστανται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Χίο, καθώς ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του συμβολικού για την πόλη της Χίου κτηρίου. Με τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της σε ιδιόκτητους πλέον χώρους, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μειώνει σημαντικά τα λειτουργικά της έξοδα.

Τέλος το απόγευμα η κα Καλογήρου θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Χίου για την παρουσίαση της μελέτης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης της Χίου.  

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 24/05/2018 - 18:27
Υπόθεση της Λέσβου το Αεροδρόμιο;

Από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου.

Παρατηρήστε ότι από ένα φλέγον θέμα για τη Χίο, απουσίαζαν τα τοπικά πολιτικά στελέχη της Περιφέρειας.

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σύσκεψη για την προώθηση των ενεργειών δημοπράτησης και ανάθεσης της μελέτης για τη μετατόπιση τμήματος του δρόμου Χίου-Καρφά στην περιοχή του αεροδρομίου της Χίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τη Λέσβο:

  1. Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.
  2. Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Τεχνικών Έργων Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης.
  3. Ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Γεώργιος Σπανέλλης.

 

Από την Χίο συμμετείχαν:

 

  1. Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Χίου κα. Αργυρώ Τσικολή.
  2. Η Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων ΠΕ Χίου κα. Ειρήνη Μισετζή.
  3. Ο Υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Χίου κ. Θεοδόσιος Σταθόπουλος.

 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης καθορίστηκαν οι συγκεκριμένες κατά νόμο ενέργειες, οι υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί επιτυχώς η πολύπλοκη αυτή διαδικασία."