Χίος, Δευτέρα 16 Ιουλίου

Καταγγέλλει "κομματικούς στρατούς" και προτρέπει σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής ο Γ. Καμίνης

Συνέντευξη στο Ράδιο "Α" - Απαντά επίσης για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά και το προσφυγικό - μετανατευτικό
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 09/11/2017 - 15:31
Ηχητικό απόσπασμα: 

Σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, για να αποτραπεί «ο κίνδυνος να φτιάξουμε ένα νέο σπίτι με παλιά υλικά», προέτρεψε από το Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος της Αθήνας και ένας εκ των υποψηφίων στη συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση, Βρονταδούσης στην καταγωγή, πρώην Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, υποσχόμενος ότι αν περάσει στο δεύτερο γύρο θα προσπαθήσει να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα τη Χίο.

Ο κ. Καμίνης έβαλε κατά των «κυκλωμάτων και κομματικών μηχανισμών», λέγοντας ότι «αντί να κυριαρχεί η προσπάθεια να πάμε σε ένα νέο κόμμα, κυριαρχεί ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ παρατάξεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ...

... Νομίζω ότι αυτά κάνουν πάρα πολύ κακό γιατί δίνουν την αίσθηση στον κόσμο ότι είναι «μια από τα ίδια» ενώ για εμάς ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Για να πάμε στο αύριο πρέπει να αφήσουμε πίσω το χθες των σφοδρών αντιπαραθέσεων και των προσωπικών διενέξεων», συνέχισε ο ίδιος.

Μίλησε για διχασμό αναφερόμενος στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που διεξάξεται στο πεδίο του ποιος είναι πιο διεφθαρμένος από τον άλλο και εκτίμησε ότι είναι ιστορική ευκαιρία η νέα παράταξη  να φέρει πίσω την πολιτική στη χώρα, «αλλιώς θα μπαίνουμε από μνημόνια και θα βγαίνουμε σε επιτηρήσεις. Θα σερνόμαστε.»

Στο ερώτημα μετεκλογικά με ποιον θα επέλεγαν να συνεργαστούν, ο Γ. Καμίνης τόνισε:

«Σε όλα τα σύγχρονα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα οι συνεργασίες γίνονται σε προγραμματική βάση. Αν δεν συμφωνήσουμε, όχι μόνο εμείς στην παράταξή μας, αλλά ευρύτερα οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις σε 10 – 15 μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε δε νομίζω ότι θα βγούμε από τα μνημόνια».

Ως τέτοιες ανέφερε την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, με ευθύνη διαχείρισης φόρων και ειδικά του φόρου ακινήτων, σταθερό φορολογικό σύστημα στη χώρα, σε βάθος 10-15 ετών και χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά είπε ότι πρέπει να υπάρχει μέριμνα στις περιοχές που δοκιμάζονται, συνδέοντάς το και με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, το οποίο με βάση την πληροφόρηση που έχει για τις μετακινήσεις πληθυσμών εκτίμησε ότι θα έχει διάρκεια γι’αυτό – όπως είπε πρέπει να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης στα νησιά ως αντιστάθμισμα, ενώ – τέλος – για τη διαχείριση του προσφυγικού εστίασε στην ενίσχυση των υπηρεσιών Ασύλου ώστε μέσα σε λίγες μέρες να διεκπεραιώνονται τα αιτήματα και από εκεί και πέρα ο καθένας να παίρνει το δρόμο του (είτε της παραμονής, είτε της επιστροφής).

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 16/07/2018 - 15:41
Φωτο αρχείου

Η Χιώτικη εταιρεία «Πυλώνας», είναι εκείνη που θα κατασκευάσει το έργο των δικτύων άρδευσης από το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» προς τον Κάμπο, απόφαση ανάθεσης την οποία θα λάβει επισήμως την Τετάρτη στη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ.

Στο διαγωνισμό, όπως είπε στην «Α» ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Παντελής Νεαμονίτης, πήραν μέρος 8 εταιρείες, ενώ ο «Πυλώνας» με έκπτωση 54,98% θα αναλάβει την κατασκευή του.

Θυμίζουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται με ποσό 2 εκ. ευρώ από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, με βάση το ποσό της έκπτωσης θα κοστίσει τουλάχιστον το μισό.