Χίος, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Κατ΄αρχήν ρουκέτα.. με διπλή διαδήλωση

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 15/04/2017 - 18:12

Δεν πρέπει να υπήρξε Βρονταδούσης που να έμεινε σπίτι του.

Σε μία συμβολική κίνηση πομπής του Ρουκετοπόλεμου, εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου, τελικά πραγματοποίησαν με τον όγκο τους διαδήλωση και μάλιστα διπλή.

Έτσι με επικεφαλής τους δύο βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Αστροφυσικό Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή, συγκεντρώθηκαν στο "Πετροκάραβο" και κλείνοντας την κυκλοφορία με τον όγκο τους, βάδισαν προς τις δύο εκκλησίες Αγ. Μάρκου και Ερειθιανής.

Στη συνέχεια απλώθηκαν στα χωράφια, που θα τοποθετηθούν οι ρουκετοσύρτες, ενώ η Αστυνομία έχει διακριτική παρουσία και τα σπίτια όσων επιμένουν να μην διεξαχθεί το έθιμο να παραμένουν ακάλυπτα, με ότι αυτό σημαίνει.

 

Κατ΄αρχήν ρουκέτα.. με διπλή διαδήλωση

Σχετικά Άρθρα

Θέλει μόνο πλήρη ένταξη στην Ε.Ε., δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.
Παρ, 19/01/2018 - 11:26

Απειλώντας να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, η Τουρκία προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση διαφορετική από την πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε. ως κράτος - μέλος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

«Μια προνομιακή εταιρική σχέση ή ανάλογες προσεγγίσεις δεν τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας. Δεν μπορούν να προσφέρουν στην Τουρκία κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τσελίκ σε συνέντευξή του, επισημαίνοντας ότι «όπως και να αποκαλείται, προνομιακή εταιρική σχέση ή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, μια τέτοια πρόταση δεν θα την εξετάσει καν η Τουρκία».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση η Άγκυρα δεν έχει λόγο να τηρήσει τη συμφωνία που έχει συνάψει για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, καταγγέλλοντας την Ε.Ε. ότι δεν τηρεί όλους τους όρους της συμφωνίας.

Η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία δεν λειτουργεί, δεν έχουν ανοίξει νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε και δεν έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην επέκταση της τελωνειακής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών υπογράμμισε ο κ. Τσελίκ. «Ουσιαστικά η Τουρκία δεν έχει λόγο να εξακολουθεί να τηρεί τη συμφωνία αυτή», κατέληξε

Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν να σημειωθεί πρόοδος στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν αλλού, κάνοντας λόγο για την πιθανότητα μιας προνομιακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Άγκυρας και Ε.Ε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ