Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

Κομματικό διορισμό βλέπει στο ΠΕΔΥ Χίου ο Ν. Μηταράκης

Δευ, 20/02/2017 - 19:29

Ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης κατέθεσε σήμερα αναφορά σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας (https://goo.gl/E62fCf), σύμφωνα με το οποίο η επιλογή του νέου υπεύθυνου Επιστημονικής Λειτουργίας του ΠΕΔΥ Χίου έγινε βάσει κομματικών κριτηρίων.

 Ο κ. Μηταράκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να τοποθετηθεί ως προς το δημοσίευμα, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι η σχετική διάταξη νόμου που ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει κανένα κριτήριο για τον ορισμό υπευθύνων στις μονάδες ΠΕΔΥ, ενώ η παλαιότερη διάταξη του 2012 προέβλεπε η επιλογή να γίνεται βάσει ειδικότητας και αρχαιότητας.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 26/05/2018 - 06:43
Οι δύο Δήμαρχοι

Τον Δήμο του Sankt Ingbert επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Μπελέγρη, στα πλαίσια των διαδημοτικών επαφών που οργανώνονται από την Ελληνογερμανική Συνέλευση. Η επίσκεψη έγινε σε συνέχεια της αντίστοιχης του Δημάρχου του Sankt Ingbert Χανς Βάγκνερ και στελεχών του δήμου στοιχείο τον Ιανουάριο του 2018, και αυτής που ακολούθησε από μηχανικούς του δήμου στο Sankt Ingbert πριν από περίπου ένα μήνα.

Η επίσκεψη περιελάμβανε κυρίως την παρακολούθηση καλών πρακτικών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα όπως επισκευές των οδοστρωμάτων, συλλογή και διάθεση αποβλήτων, διαχείριση της πόλης με γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, κ.α.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος “Μέσα από τις επαφές με άλλους δήμους επιδιώκουμε την εξοικείωση των στελεχών του Δήμου της Χίου με πρακτικές και τεχνολογίες που μας είναι χρήσιμες, ώστε να μπορέσουμε να τις μεταφέρουμε στη σωστή κλίμακα και στις συνθήκες της Χίου. Μαζί με τον Δήμο του Sankt Ingbert, εντοπίζουμε αυτούς τους τομείς και συνεργαζόμαστε προβάλλοντας ταυτόχρονα τη Χίο και τα προϊόντα της”.

Οι επαφές με τον Δήμο του Sankt Ingbert θα συνεχιστούν με επίσκεψη στελεχών του Δήμου της Χίου από τον τομέα της καθαριότητας, ώστε να δουν στην πράξη και να εξοικειωθούν με την καθημερινότητα της διαχείρισης αποβλήτων με τα συστήματα που εφαρμόζονται στο Sankt Ingbert, όπως η κομποστοποιηση των κλαδεμάτων, η λειτουργία πράσινου σημείου για τα ανακυκλώσιμα και ογκώδη κλπ.

 

φωτο αρχείου