Χίος, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Να ακούτε τις ειδήσεις... υποψιασμένοι

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 22/10/2017 - 19:53

Αυτό προέτρεψε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, το πυκνό ακροατήριο στο ξενοδοχείο "Χανδρής" που ανταποκρίθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κάλεσμα της "Χιακής αρωγής" να παρακολουθήσει μια διάλεξη επιπέδου για την οποία ... αποζημιώθηκε άριστα.

Αυτό γιατί ο Κωνσταντίνος Μποδάνος, με την γνωστή του άνεση, ξεκίνησε αντισυμβατικά προτρέποντας κατ' αρχήν τους συμμετέχοντες να συγκρίνουν την ομιλία που θα ακούσουν με την εικόνα που έχουν γι' αυτόν εκπεμπόμενη κυρίως από τηλεοράσεως.

Και πράγματι ο Κωνσταντίνος ανέλυσε, από στήθους μάλιστα, λιτά και με παραδείγματα, ένα δύσκολο θέμα, που σχετίζεται με την αλήθεια όπως εκφράζεται από τα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα, ξεκινώντας κατ' αρχήν με την ανάλυση των εννοιών "Λογική" και "Λέξη" για να καταδείξει μέσα από την σοφία της αρχαίας ελληνικής σκέψης ότι τελικά ο καθένας την αντιλαμβάνεται από την οπτική γωνία που τη βλέπει ή τον προτρέπουν να δει.  

Ο ομιλητής κατέληξε μέσα από δεκάδες παραδείγματα στην προσοχή που πρέπει να δίνεται στην εγκυρότητα των ειδήσεων και πόσο μέσα από σκοτεινούς διαύλους οι πολίτες βλέπουν την ημέρα και πιστεύουν ότι είναι νύχτα, καταλήγοντας: "Ζούμε μια ψηφιακή επανάσταση. Η δική μου γενιά μεγάλωσε... αναλογικά και καλείται να ζήσει... ψηφιακά. Αυτό δημιουργεί έναν εθισμό και όποιος δεν το πιστεύει, τον καλώ να αποχωριστεί μια μέρα το κινητό του τηλέφωνο. Συνεπώς υπάρχει ο κίνδυνος της δημιουργίας ενός νέου τύπου ανθρώπου - πολίτη, που να τον απασχολεί το φαίνεσθαι και όχι η αλήθεια". Κάλεσε τέλος τους συμμετέχοντες να μην χάνουν την αισιοδοξία τους αναζητώντας διαυγείς πηγές ειδήσεων, αρνούμενοι τον εθισμό τους στο ψέμα.

Τέλος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της "Χιακής Αρωγής", Αλίκη Παναγιωτοπούλου-Φράγκου και τον φίλο του Βουλευτή της Ν.Δ., Νότη Μηταράκη για την πρόσκληση.

Τη διάλεξη εκτός του Βουλευτή παρακολούθησαν και συμμετείχαν μάλιστα με ερωτήσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και πολύς κόσμος.

Εκδήλωση Χιακής Αρωγής με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο_22/10/2017

Σχετικά Άρθρα

Θέλει μόνο πλήρη ένταξη στην Ε.Ε., δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.
Παρ, 19/01/2018 - 11:26

Απειλώντας να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, η Τουρκία προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση διαφορετική από την πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε. ως κράτος - μέλος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

«Μια προνομιακή εταιρική σχέση ή ανάλογες προσεγγίσεις δεν τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας. Δεν μπορούν να προσφέρουν στην Τουρκία κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τσελίκ σε συνέντευξή του, επισημαίνοντας ότι «όπως και να αποκαλείται, προνομιακή εταιρική σχέση ή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, μια τέτοια πρόταση δεν θα την εξετάσει καν η Τουρκία».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση η Άγκυρα δεν έχει λόγο να τηρήσει τη συμφωνία που έχει συνάψει για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, καταγγέλλοντας την Ε.Ε. ότι δεν τηρεί όλους τους όρους της συμφωνίας.

Η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία δεν λειτουργεί, δεν έχουν ανοίξει νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε και δεν έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην επέκταση της τελωνειακής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών υπογράμμισε ο κ. Τσελίκ. «Ουσιαστικά η Τουρκία δεν έχει λόγο να εξακολουθεί να τηρεί τη συμφωνία αυτή», κατέληξε

Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν να σημειωθεί πρόοδος στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν αλλού, κάνοντας λόγο για την πιθανότητα μιας προνομιακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Άγκυρας και Ε.Ε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ