Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

"Κρατά" αποστάσεις ο Δήμος Χίου στην διαμάχη με τα... πασσαλάκια στην π ΒΙΑΛ

ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 28/02/2018 - 17:26

Την ομοφωνία των μελών της οικονομικής επιτροπής, προκείμενου να μην παραστεί ο δήμος Χίου στην δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο Ελληνικό  Δημόσιο και τον φερόμενο ιδιοκτήτη παρακείμενου οικοπέδου της ΒΙΑΛ,  πέτυχε ο Μανώλης Βουρνούς, κατά την συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

Το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε από το Δήμο να παρέμβει κατά την εκδίκαση των δυο υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων που εκκρεμούν σε Ειρηνοδικείο και Πρωτοδικείο και θα εξεταστούν στις 6 και 13 Μαρτίου αντίστοιχα, με την νομική Σύμβουλο του δήμου κ. Μονιού να ενημερώνει το σώμα σχετικά με το θέμα.

Από την αρχή ο δήμαρχος Χίου ήταν κάθετα αντίθετος με το να παραστεί ο δήμος Χίου στις συγκεκριμένες δίκες τονίζοντας ότι έχει κατατεθεί αγωγή εξώσεως κατά του  Υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής από την π ΒΙΑΛ  συνεπώς ο δήμος Χίου δεν αναγνωρίζει ως κάτοχο του ακινήτου το ελληνικό δημόσιο κατά του οποίου κατατίθεται η αγωγή. Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και τα μέλή της υιοθέτησαν την πρόταση του Μανώλη Βουρνού, να απέχουν από την εκδίκαση της υπόθεσης, μιας και αφενός  ο Δήμος έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες στο Κτηματολόγιο για να διασφαλίσει την περιουσία του στο συγκεκριμένο τμήμα γης και αφετέρου  έχει ζητήσει από το Ελληνικό Δημόσιο την απομάκρυνση από την έκταση της ΒΙΑΛ .

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/03/2018 - 19:13
φωτο αρχείου

Οπως ενημερώνει η Αστυνομική Διεύθυνση συνελήφθη, σήμερα (20-03-2018) στη Χίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της αντίστασης και της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Ειδικότερα, ο 17χρονος, βρισκόμενος σε χώρο παραμονής αλλοδαπών αφού ενεπλάκη σε επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς, ακολούθως αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις αστυνομικού και απώθησε βίαια αυτόν προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Κατά την εξέλιξη του περιστατικού ο ίδιος δράστης προσπάθησε να επιτεθεί με πέτρες σε βάρος του ίδιου αστυνομικού. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.