Χίος, Σάββατο 24 Μαρτίου

Λεφτά δεν υπάρχουν στη Γ.Γ. Αθλητισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητήριου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 17/02/2017 - 15:57

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης σε αναφορά που είχε καταθέσει προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφορικά με τις ανάγκες Δήμου Χίου σε αθλητικές υποδομές.

Με την απάντησή της, η αρμόδια Υπουργός διευκρινίζει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προτίθεται χρηματοδοτήσει ούτε ολικώς ούτε μερικώς το έργο για τη "Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου", που κοστολογείται στα 2,8 εκ. ευρώ.

"Η συγκεκριμένη απάντηση δείχνει ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε δίνει σημασία ούτε στην έννοια της νησιωτικότητας της περιοχής, ούτε και στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος", αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής.

(η απάντηση στη γκαλερί φωτογραφιών)

 

Σχετικά Άρθρα

6 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
Παρ, 23/03/2018 - 16:31

Στα «χέρια» του Δήμου Χίου πέρασε το ακίνητο της Δασκαλόπετρας , έναντι μισθώματος, καθώς σήμερα υπογράφει το συμφωνητικό μεταξύ του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Βροντάδου

«Πέρασαν πάνω από δυο χρόνιά για να νοικιαστεί αυτός ο χώρος από τον δήμο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που θα αναδείξει το κτίριο  ώστε όλη η περιοχή να λειτουργήσει σαν ένα κέντρο προβολής της ομηρικής παράδοσης», ανέφερε ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

Παράλληλα 6 προτάσεις έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και κυρίως σχολικών κτηρίων ετοιμάζεται να υποβάλλει ο Δήμος Χίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, στην πρόσκληση που έχει ανοίξει για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων.

Ανάμεσα στα έργα είναι η επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση  των ξενώνων του Ιωνικού Κολυμβητηρίου έργο με προϋπολογισμό 3.700.000€ αλλά και η αποκατάσταση των προβλημάτων στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 3ου Γενικού Λυκείου της Χίου, το οποίο από την κατασκευή του παρουσιάζει προβλήματα στεγάνωσης και όχι μόνο.

Αναλυτικά η λίστα:

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Λιβάνειου 2ου Γυμνασίου

Λυκείου Χίου» με προϋπολογισμό 1.180.000€

-  «Ενεργειακή αναβάθμιση 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου» με προϋπολογισμό 805.000€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Νενήτων Δ.Ε. Ιωνίας» με προϋπολογισμό 377.000€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Πυργίου Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων» με προϋπολογισμό 450.οοο€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου – 3ου Λυκείου Χίου» με 2.500.000€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Ιωνικού κολυμβητηρίου Χίου και ξενώνων» με προυπολογισμό 3.749.454€

httpswww.youtube.comwatchv3rtaekrijsk