Χίος, Δευτέρα 23 Ιουλίου

Λειτουργία αρχαιολογικών χώρων εκτός ωραρίου ζητά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Τρί, 13/03/2018 - 15:30
Αρχαιολογικός χώρος Εμπορειού

Για τα δεδομένα της χώρας μας θα μπορούσε να είναι και... ανέκδοτο, πάντως ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έστειλε επιστολή στην Εφορεία Αρχαιοτήτων και μεταξύ άλλων ζητά την δυνατότητα επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους εκτός ωραρίου.

Αναλυτικά διαβάζουμε σ' αυτήν

"Αξιότιμη κα Βάσση,

Είμαι βέβαιος ότι εσείς αντιλαμβάνεστε απόλυτα την ανάγκη να καταστήσουμε τα τοπικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς επισκέψιμα τόσο στους δημότες της Χίου όσο και σε επισκέπτες.

Δεδομένου ωστόσο ότι παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να μεταβαίνουν επισκέπτες σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος  και αυτοί να μην λειτουργούν , παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αναφορικά με τις ενέργειες σας προκειμένου :

  • Αφενός να υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένων επισκέψεων σε μνημεία πολιτισμού (πχ από επιβάτες κρουαζιερόπλοιων) εκτός ωραρίου λειτουργίας και κατόπιν συνεννόησης
  • Αφετέρου να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας  μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν από την τουριστική κίνηση. 

 

Τέλος παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε το πλάνο που έχετε καταρτίσει αναφορικά με τις ώρες λειτουργίας ανά μνημείο για το 2018 ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

                                           Με εκτίμηση
                                                                              
                              Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου                                                                                                                          

                                          Παντελής Λεγάτος

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 23/07/2018 - 20:11
Βιβλιοθήκη Κοραή

Αν εξαιρέσει κανείς την επιτυχή ευτυχώς θητεία του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης και τον εκ του Νόμου πλέον ορισμού του εκάστοτε  Δημάρχου Χίου ως Αντιπροέδρου, τα κριτήρια ορισμού του νέου Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης προφανώς είναι κυρίως Κομματικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αναλυτικά η σχετική απόφαση του υπουργού παιδείας, που δημοσιεύθηκε σε σχετικό ΦΕΚ αναφέρει τα εξής: 

Ορίζουμε τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής» ως ακολούθως:

1. Μερούση Κωνσταντίνο του Ιωάννη με Α.Δ.Τ: Ζ 435961, Φιλόλογο, Καθηγητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης- Υποδιευθυντή 3ου Γυμνασίου Χίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μανάρα-Στάθη Μαρία του Ιωάννη με Α.Δ.Τ.: ΑΕ 432802, Συνταξιούχο, Εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Βουρνούς Εμμανουήλ του Μιχαήλ με ΑΔΤ: ΑΑ 498248, Αρχιτέκτονα, Δήμαρχο Χίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μπελέγρη Γεώργιο του Μιχαήλ με
ΑΔΤ: ΑΝ 436023, Ασφαλιστή, Αντιδήμαρχο Χίου.
3. Μανιτσούδη Ελευθερία του Γεωργίου με Α.Δ.Τ.: Λ 793270, TE Βιβλιοθηκονόμο, μόνιμη υπάλληλο του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου στο τμήμα Βιβλιοθήκης,
ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κλεισσά Ηλία τουΚωνσταντίνου με Α.Δ.Τ.: AB 303133, Δάσκαλο, ΔημοτικόΣύμβουλο.
4. Σταυρινούδη Σταύρο του Ισιδώρου με Α.Δ.Τ.: AB 558289, Εκπαιδευτικό, Υποδιευθυντή 2ου ΓΕΛ Χίου, Πρόεδρο ΕΛΜΕ Χίου, Αιρετό ΑΠΥΣΔΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κουγιούλη Ιωάννη του Δημητρίου με Α.Δ.Τ.: ΑΕ 431243, Φιλόλογο.
5. Παυλιδάκη Γεώργιο του Νικολάου με Α.Δ.Τ.: Α436421, Ηθοποιό-Σκηνοθέτη, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τη Ζαχαρή Μαριάνθη του Γεωργίου με Α.Δ.Τ.: ΑΖ 935715, Φιλόλογο, Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό. Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου ορίζουμε τον Μερούση Κωνσταντίνο του Ιωάννη και Αντιπρόεδρο τον Βουρνούς Εμμανουήλ του Μιχαήλ. Η θητεία του Εφορευτικού Συμβουλίου είναι τριετής.