Χίος, Παρασκευή 20 Απριλίου

Μ. Βουρνούς: Ζητάμε με εξώδικο να αδειάσει σε ένα μήνα η π. ΒΙΑΛ, αλλά ποιός ακούει;

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 24/11/2017 - 06:00

Σκληρή ήταν η κριτική που ασκήθηκε στην δημοτική αρχή από τον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πολύδωρο Λαμπρινούδη, που καταλόγισε καθυστέρηση  με ενδεχόμενη σκοπιμότητα, στον Μανώλη Βουρνού, καθώς η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο, δεν προχωρά στην λήψη ασφαλιστικών μέτρων στην π. ΒΙΑΛ με αποτέλεσμα να γίνονται διαμορφώσεις του εξωτερικού χώρου έτσι ώστε να τοποθετηθούν 35 κοντέινερ που υπάρχουν σε γειτονικό στρατόπεδο.

«Γιατί αυτή η ανοχή; Υπάρχει σκοπιμότητα;», αναρωτήθηκε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Ξεκάθαρος ως προς τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της π. ΒΙΑΛ ήταν ο Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε ότι έχει σταλεί το εξώδικο, που ζητά σε ένα μήνα την εγκατάλειψη της π. ΒΙΑΛ από το Υπουργείο , συμπληρώνοντας ότι οι νομικές ενέργειες έχουν μια σειρά.

Πάντως αναφορικά με τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων-μεταναστών στο χώρο, αλλά και τις εργασίες που γίνονται, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, έτσι ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν μια απευθείας εικόνα της κατάστασης. 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη
Παρ, 20/04/2018 - 14:53

Στην επιστολή του Αντιπεριφεριάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, η οποία αφορά στο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της Γενικής Συνέλευσης των Ναυτικών Σωματείων της Χίου, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με αναφορά του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου.

Στην επιστολή αναφέρονται, τα εξής: «Είναι γνωστή και ανυπολόγιστη η συνεισφορά των ναυτικών μας στην εθνική και τοπική οικονομία. Ακόμα και σήμερα είναι βασικοί αιμοδότες της οικονομίας, ενώ η στροφή των νέων προς το ναυτικό επάγγελμα είναι επιβεβαιωμένη και σημαντική.

Ωστόσο, οι ρυθμίσεις του Ν.4387/2016 για το συνταξιοδοτικό έχουν πλήξει καίρια τους απόμαχους της θάλασσας. Αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτών των ρυθμίσεων είναι η συρρίκνωση του εισοδήματος που με κόπο, κινδύνους και ιδρώτα απέκτησαν και η υποβάθμιση της ζωής τους. Οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην απονομή κύριων και επικουρικών συντάξεων αποτελούν βάναυσα πλήγματα στη ναυτική οικογένεια. Είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών μας…».

 

Ο κ. Λ. Αυγενάκης, με την παρέμβασή του ζητά από την κα Υπουργό να προβεί σε όλες απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση και την, κατά το καλύτερο δυνατόν, ουσιαστική διευθέτηση των προαναφερθέντων ζητημάτων που θέτουν ο Αντιπεριφεριάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης και η Γενική Συνέλευση των Ναυτικών Σωματείων της Χίου.