Χίος, Σάββατο 21 Ιουλίου

Μακριά η "ουρά" του φράγματος;

Ακόμα δεν έχει τελειώσει ο έλεγχος, τα 600.000 ευρώ αφορούν μόνο τον μανδύα
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 19/06/2018 - 15:54

Κι όμως τα 600.000 ευρώ που ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης για το Φράγμα "Κόρης Γεφύρι", μπορεί να αποδειχθούν λίγα για την αποκατάσταση των προβλημάτων του, αφού όπως διευκρίνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην "Α" έχουν να κάνουν μόνο με τα όσα έδειξε ο έλεγχος του τεχνικού συμβούλου στον μανδύα του έργου.

Ο έλεγχος συνεχίζεται και ακολουθούν γεωτρήσεις (για τη λήψη καρότων) που πρέπει να γίνουν στον καθρέφτη και την βάση του φράγματος, εκτιμώντας ότι θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία εντός διμήνου.

Εκείνο που επανέλαβε, ο Στ. Κάρμαντζης, είναι η έμφαση που δίνει στην ασφάλεια για τη χρήση του έργου, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει η "ελαχιστότατη έκπτωση σε ζητήματα ασφάλειας".

"Δε δημαγωγώ, τοποθετούμε υπεύθυνα", τόνισε και σημείωσε ότι ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχει την κύρια ευθύνη (η Περιφέρεια είναι η επιβλέπουσα αρχή), όντας στη Χίο στα πλαίσια του αναπτυξιακού συνεδρίου που έγινε στην Μυτιλήνη, έδωσε την εντύπωση ότι το έργο τελειώνει .

"Δεν βαίνουν όλα καλώς", σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης και ζήτησε άμεσα να συγκληθεί για το θέμα τεχνική σύσκεψη στο υπουργείο. 

Υποθέτουμε, τέλος, ότι ο αντιπεριφερειάρχης, θέλοντας να προλάβει επανάληψη καταστάσεων, σε περίπτωση σύγκλησης σύσκεψης χωρίς να κληθεί ο ίδιος, στην αναφορά του ενέπλεξε  το έργο του αεροδρομίου, λέγοντας ότι ενώ έκαναν αρκετές παρεμβάσεις γι'αυτό δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο.

"Τους χαλάμε τη σούπα και δεν μας καλούν", είπε, αφήνοντας για μια ακόμη φορά ερωτηματικά για τις σχέσεις του με την Περιφερειάρχη, η οποία θυμίζουμε ήταν σ'αυτή τη σύσκεψη.

amesa_tehniki_syskepsi_sto_ypoyrgeio_gia_to_fragma

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 20/07/2018 - 16:13
Ηρακλής Βάκας, Νικολέτα Κουμή, Ανθίππη Ζαννάρα

Μπορεί να απουσιάζει από το νησί μας ο μαζικός τουρισμός ευτυχώς όμως υπάρχει ο… πατριωτισμός των ελλήνων ή στην περίπτωση μας των Δικηγόρων.

Ετσι μέσω του Συλλόγου τους και της δραστήριας πάντα Προέδρου τους στο νησί Ανθίππης Ζαννάρα, ζητήσαμε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε δύο από τους νέους Δικηγόρους υπεύθυνους για το ΛΕΑΔ στη Χίο.

Ο Λογαριασμός Ενίσχυσης Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων (ΛΕΑΔ) δραστηριοποιείται χρόνια στον κλάδο, μας είπαν η Νικολέτα Κουμή και Ηρακλής Βάκας. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλοί μνηστήρες καταφέραμε συλλογικά να φέρουμε το Συνέδριο του στη Χίο. Αυτό σημαίνει ότι για τέσσερις μέρες, πολλοί και για μια εβδομάδα, βρέθηκαν στο νησί μας και στο Ομήρειο πάνω από 200 Σύνεδροι, που μαζί με τους συνοδούς τους ξεπερνούσαν τους 500.

Αρκετοί μας είπαν ότι θα ξαναρθούν στη Χίο στην πρώτη ευκαιρία, σημείωσε η Ανθίππη Ζαννάρα, που δεν έκρυβε τη χαρά της και για την επιτυχία του Συνεδρίου και για την θετική συνεισφορά των Δικηγόρων στο κοινωνικό σύνολο.

500_atoma_efere_sto_nisi_to_synedrio_toy_logariasmoy_enishysis_allilovoitheias_dikigoron