Χίος, Τρίτη 17 Ιουλίου

Με καθυστέρηση τριών χρόνων οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών του 2015

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 31/01/2018 - 14:20
ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης

Κάλιο αργά..παρά ποτέ, θα μπορούσε να πει κάποιος αφού χρειάστηκαν ….μόνο 3 χρόνια για να εκδοθεί η ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να αποζημιωθούν οι πληγέντες της πλημμύρας του 2015.

«Η περιφερειακή ενότητα από την πρώτη στιγμή έκανε όλες τις διαδικασίες (καταγραφή-συγκέντρωση δικαιολογητικών κλπ), ενώ συνεχώς παρακολουθούσε το θέμα», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης,  που κάλεσε τους πληγέντες να καταθέσουν κάθε δικαιολογητικό που θα τους ζητηθεί , εντός 15 ημερών, στο τμήμα πολιτικής προστασίας της ΠΕ  Χίου.

«Το παράπονο τόσο των συμπολιτών μας, όσο και το δικό μας», ανέφερε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, «είναι το γεγονός ότι χρειάστηκαν 3 χρόνια για να εκδοθεί η ΚΥΑ που καθορίζει επακριβώς τι χρειάζεται για να αποζημιωθούν οι πληγέντες».

Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον ότι δεν θα χρειαστούν άλλα τρία χρόνια, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων του 2015.

meta_tria_hronia_vgike_i_kya_gia_plimmyropatheis_2015

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 17/07/2018 - 16:31
Παγκόσμια επιτυχία. Τέλειο λιμάνι, κανένα πλοίο

Αλλη μια σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας, με αντικείμενο την εκμετάλλευση του Λιμένα Μεστών.

Αποτέλεσμα βέβαια για να βγεί πρέπει να συναινέσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που απλούστατα δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Με αφορμή πάντως τη σύσκεψη αυτή, ο Βουλευτής Νότης Μηταράκης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Βιώνουμε τη θλιβερή πραγματικότητα για την οικονομία του νησιού μας. Βιώνουμε τις απαραίτητες για την ανάπτυξη υποδομές της Χίου, είτε να λιμνάζουν είτε να εγκαταλείπονται. Το νησί μας βρίσκεται τόσο πίσω αναπτυξιακά που απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από όλους.

Δεν αρκεί να προσπαθεί ο καθένας μόνος του. Δεν αρκεί να διεκδικεί ο καθένας το προσωπικό όφελος για έργα που τελικά δεν γίνονται.

Αεροδρόμιο, Λιμένας Χίου, Αξιοποίηση Λιμένα Μεστών, Λημνιά, Μαρίνα Χίου, Δικαστικό Μέγαρο, νέες ξενοδοχειακές μονάδες: έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική, αρκεί να προχωρήσουν.

Από την πρώτη στιγμή έχω ζητήσει τη συνεργασία και τις συντονισμένες ενέργειες όλων: βουλευτών, Περιφέρειας, Δήμου και Επιμελητηρίου. Για να υπάρξει σχέδιο και δέσμευση για την υλοποίηση των έργων σε βάθος χρόνου.

Στη Χίο πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Το οφείλουμε στους πολίτες και τη νέα γενιά.»

sti_hio_den_arkei_na_prospathei_o_kathenas_monos_toy._apaiteitai_prospatheia_apo_oloys