Χίος, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Με τη φωτιά να μας έχει... ξεχάσει προς το παρόν στη Χίο, λιγότεροι κατά 8 οι Πυροσβέστες

Στο Περιφ. Συμβούλιο από την Γιούλα Αργυρούδη τα προβλήματα των Πυροσβεστών
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 18/08/2017 - 06:35

Τα προβλήματα των Πυροσβεστών του νησιού μας έφερε προς συζήτηση στο Περ. Συμβούλιο η Περ. Σύμβουλος του Οικολογικού  Ανέμου Γιούλα Αργυρούδη, καταθέτοντας σχετική επιστολή της Ενωσης Πυρ. υπαλλήλων, όπου προκύπτει ότι ο αριθμός των Πυροσβεστικών υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 8 άτομα.

Αντιγράφουμε από τα σχετικά πρακτικά:

1.Θέμα προ ημερήσιας διάταξης που έφερε προς συζήτηση η π. σύμβουλος Γιούλα Αργυρούδη και αφορούσε στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Πυροσβεστών Χίου που κατέθεσε η ίδια στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου:

Συγκεκριμένα η επιστολή γνωστοποιούσε την μείωση του Πυροσβεστικού προσωπικού του Ν. Χίου για την περίοδο 2016-2017 κατά 8 υπαλλήλους. Εξ αυτών 4 μόνιμοι μετατέθηκαν στις νέες πυροσβεστικές υπηρεσίες αερολιμένων, 1 συνταξιοδοτήθηκε, ενώ 3 υπάλληλοι παραιτήθηκαν.

Ταυτόχρονα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρδαμύλων υπηρετούν μόνο έξι υπάλληλοι αντί των δεκαπέντε που είναι η οργανική του δύναμη με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία του .

Την ίδια στιγμή είναι ορατή η γήρανση του υπαλληλικού προσωπικού, ενώ δεν διαφαίνονται προοπτικές εμπλουτισμού και αποκατάστασης του με νεώτερο ηλικιακά προσωπικό.

Η ερώτηση που συνόδευε την επιστολή ήταν  αν η διαπίστωση μέσω αυτής της επιστολής για την σημαντική μείωση της Πυροσβεστικής δύναμης της Χίου (εκτός του ότι δεν διατίθεται πλέον το πυροσβεστικό ελικόπτερο) στην αιχμή της αντιπυρικής περιόδου με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται μπορεί να σημάνει την διαφορετική διαχείριση του θέματος από το Π.Σ. Αν και σε προηγούμενο ΠΣ το σώμα είχε θέσει το θέμα της απόσπασης των  πυροσβεστών λόγω του αιτήματος της Fraport ,  και της συνεπακόλουθης υποστελέχωσης των πυροσβεστικών κλιμακίων,  η κατάσταση ωστόσο όπως διαφαίνεται και από την συνημμένη επιστολή είναι πολύ κατώτερη  των αναγκών  και των πιθανών κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, ενώ η επίκληση στην βοήθεια των εθελοντικών ομάδων δεν μπορεί να καλύψει την ανεπαρκή κρατική πολιτική στο θέμα της διαχείρισης των δασών και των δασικών εκτάσεων.

Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σύνολο τους οι Μεσογειακοί τόποι."

 

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 18:50
Μ. Κόνσολας, Ν. Μηταράκης, Χ. Αθανασίου

Σε συνέχεια της απόφασης του Προέδρου για τον ορισμό Περιφερειακών Τομεαρχών, ο Περιφερειακός Τομεάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Μάνος Κόνσολας, βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, είχε σήμερα συνάντηση με τους βουλευτές των νησιών του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, αν. τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου και τον κ. Νότη Μηταράκη, αν. τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Χίου.

Στη συνάντηση των τριών, τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας του Περιφερειακού Τομεάρχη με τους βουλευτές της Περιφέρειας για να επιτευχθεί καλύτερη προετοιμασία της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Περιφέρειας και κάθε νησιού ξεχωριστά στα οποία η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εστιάσει, οι άξονες των προγραμματικών προτάσεων της ΝΔ για το Βόρειο Αιγαίο καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων στο προσεχές διάστημα.