Χίος, Παρασκευή 27 Απριλίου

Μ΄ένα νοσηλευτή οι νυχτερινές βάρδιες στο Νοσοκομείο

Την ανανέωση των συμβάσεων ΟΑΕΔ ζητούν οι εργαζόμενοι
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 23/11/2017 - 15:01

Με ένα μόνο νοσηλευτή ανά βάρδια, τις βραδινές ώρες, λειτουργούν αρκετές κλινικές του Σκυλίτσειου, όπως η καρδιολογική, καθώς το μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, αφού υπάρχουν 100 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών στο Νοσοκομείο της Χίου.

Και δεν φτάνει αυτό, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσουράκη από τον ΣΕΣΧΟΧ, αλλά σε δυο μήνες θα λήξουν οι συμβάσεις των 40 εργαζομένων, σε διάφορες υπηρεσίες του νοσοκομείου, που έχουν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ανανέωσής τους. Για το λόγο αυτό σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πανελλαδικά πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις, ενώ και στη Χίο έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Σκυλίτσειου.

«Οι συνάδελφοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες παρόλο που δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας. Είμαστε 215 οι μόνιμοι και 40 οι συμβασιούχοι», ανέφερε ο κ. Κουτσουράκης.

 «Όταν πολυφορτώνεις ένα ζώο… θα ψοφήσει», σχολίασε ο ίδιος και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα λειτουργίας της Παθολογικής, με  διάσπαρτους ασθενείς σε άλλες κλινικές, όπως η καρδιολογική και η χειρουργική, με ό,τι αυτό σημαίνει, όπως τόνισε, για την υγεία των ασθενών, αλλά και τα επιμέρους ζητήματα εξυπηρέτησής τους από το υπάρχον προσωπικό.

Να παραμένουν στις θέσεις τους επισημαίνοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος του ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου προσελήφθησαν στο νοσοκομείο, ζήτησαν στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης και οι εργαζόμενοι αναφέροντας ότι η ανεργία αποτελεί εφιάλτη τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τον Γιώργο Αμπαζή να επιμένει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καθώς όπως ανέφερε η κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται επακριβώς τις συνθήκες εργασίας ενώ επέρριψε ευθύνες και στην διοίκηση του νοσοκομείου λέγοντας ότι προσπαθεί με «μπαλώματα» να λειτουργήσει το ίδρυμα.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 26/04/2018 - 21:16
Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής βρέθηκε σήμερα στην Τρίπολη με αφορμή τα εγκαίνια του μνημείου Πεσόντων Αρκάδων της περιόδου 1940-1941.

Κατά την ομιλία του ο Αρχιστράτηγος Στεφανής αναφέρθηκε στην στάση που κρατά ο Ελληνικός Στρατός απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις τονίζοντας: «Ο Ελληνικός λαός σήμερα είναι δυνατός γιατί οι ρίζες και η ιστορία του ακουμπούν σε ιστορίες ηρώων. Ξέρουμε τι κάνουμε, είμαστε εκπαιδευμένοι, ήρεμοι και ο Ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος».

Πηγή: http://www.skai.gr