Χίος, Κυριακή 24 Ιουνίου

Μετακομίζουν οι υπηρεσίες της ΠΕ Χίου στο Κολέγιο

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 13/06/2018 - 15:35

Στον πρώτο όροφο του πρώην κολεγίου μετακομίζουν σταδιακά 4  υπηρεσίες της περιφερειακής Ενότητας Χίου, με την αρχή να γίνεται από την διεύθυνση  Ανάπτυξης ενώ ακολουθεί  η διεύθυνση Αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας.

«Είναι μια καλή είδηση», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης  τονίζοντας τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί όλο το προηγούμενο διάστημα από την ΠΕ Χίου.

«Θα υπάρχει μια εξοικονόμηση πόρων από τα μισθώματα που είναι  χιλιάδες ευρώ ετησίως», δήλωσε ο κ.Κάρμαντζης  συμπληρώνοντας ότι κυριότερο όλων είναι  η συγκέντρωση   των υπηρεσιών στον ίδιο χώρο με αποτέλεσμα την  καλύτερη εξυπηρέτηση πολίτη  αλλά και  τον πληρέστερος έλεγχος της λειτουργίας των υπηρεσιών .

Επόμενη υπηρεσία που θα μετακομίσει στο ισόγειο του κολεγίου είναι η Διεύθυνση Υγείας Πρόνοιας ενώ τελευταία θα μετακομίσει η Διεύθυνση Μεταφορών.

Η πλήρη ανάπτυξη των υπηρεσιών υπολογίζεται στο τέλος Ιουλίου ενώ κατά την διάρκεια της μετακόμισης θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και επείγουσες  περιπτώσεις.

Προβληματική όμως είναι η πρόσβαση στο νέο κτήριο καθώς δεν έχει διαμορφωθεί ο αύλειος χώρος ενώ αν και υπάρχουν τα χρήματα δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση από το  παρκινγκ του ΕΥΟΔΟΥ  έως  την είσοδο του Κολλεγίου.

se_kalo._dromo_i_metakomisi_ypiresion_sto_kolegio

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 24/06/2018 - 07:43
Δυο - δυό... οι Δήμαρχοι

Οπως ενημερώνει ο Δήμος Χίου με δελτίο τύπου, πραγματοποιήθηκε  χθες εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το μεταφορικό ισοδύναμο. Ο κ. Βουρνούς τόνισε την ιδιαιτερότητα των νησιών σε χρονική και χωρική ασυνέχεια, που αποτελούν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δρουν σε αυτά. Επιπρόσθετα, παρουσίασε το μεγάλο έργο του αεροδρομίου το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει έπειτα από την προχθεσινή υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ ΥΠΟΜΕΔΙ, Δήμου Χίου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ακόμα, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της αύξησης των φόρων ιδιοκτησίας, την ναυτιλία, τον τουρισμό καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.