Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Μετανάστες - πρόσφυγες: Φεύγουν από το "Καμπί", πάνε στο... "18";

Στην πρόταση Κάρμαντζη ακουμπά το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής
Τετ, 08/02/2017 - 14:40

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεδομένου του κυβερνητικού αδιεξόδου στην εξεύρεση  χώρων για τη δημιουργία νέου Κέντρου προσφύγων στο νησί και μετά τις έντονες αντιδράσεις που συνάντησε η πρόθεση για χρήση του "Καμπί",  αύριο στη Χίο θα έρθει κλιμάκιο στελεχών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να εξετάσει επί τόπου την πρόταση που έχει υποβάλλει εδώ και καιρό ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Κάρμαντζης, για τη χωροθέτηση ενός τέτοιου κέντρου στο "18ο" χλμ. στο Αίπος.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κάρμαντζης είχε προτείνει τη δημιουργία νέου κέντρου στο "18" με την προϋπόθεση ότι θα κλείσουν οι υφιστάμενες δομές, κάτι που δεν φαίνεται να εξετάζεται - πλην Σούδας- από την Κυβέρνηση.

Η φωτογραφία είναι από το panoramio.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 06:19
Συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, συμμετέχει στη συγκέντρωση για την Μακεδονία, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: 

Ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και ως ο μοναδικός ενεργός Ποντιακός Σύλλογος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, παρακολουθεί εδώ και καιρό της εξελίξεις για το Μακεδονικό.      

       Ως Πόντιοι, που γεννηθήκαμε και κατοικούμε και στην φιλόξενη Μακεδονία, δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ με μέλη του Συλλόγου μας, στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στης 21 Ιαν 2018 στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας το νησί που μας έχει αγκαλιάσει και μας φιλοξενεί.

       Η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί την ιστορική αλήθεια κόντρα σε όσους επιχειρούν να την παραχαράξουν, οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνική ενότητα.

       Το Σωματείο μας απέδειξε στην τοπική κοινωνία περίτρανα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

       Συσπειρωνόμαστε και χέρι – χέρι στης 21 Ιαν 2018 και ώρα 14:00 στον Λευκό Πύργο, φωνάζουμε όλοι μαζί, πιστοί στην αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια, η Μακεδονία είναι ΜΙΑ, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ, είναι ΞΑΚΟΥΣΤΗ, είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ.

 

 

 

Για το Δ.Σ του Σ.Π Χίου

Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτριος Νικολαΐδης