Χίος, Δευτέρα 16 Ιουλίου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη για την εορτή των Ελευθερίων της Χίου

Τετ, 08/11/2017 - 07:38

Στις 11 Νοεμβρίου, η Χίος μας εορτάζει με την οφειλόμενη λαμπρότητα την 105η Επέτειο της Απελευθέρωσης της και την Ένωσης με την Μητέρα Ελλάδα.

Τιμούμε τους ήρωες του 1912, που έδωσαν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια τον ιερό αγώνα για την Απελευθέρωση των νησιών μας.

Τιμούμε ακόμα τα αθώα θύματα των αιώνων της σκλαβιάς, τους προγόνους μας που έζησαν με το όνειρο και το όραμα της Ελευθερίας.

Από τον ηρωικό και ανιδιοτελή αγώνα των προγόνων μας αντλούμε διδάγματα για το σήμερα. Το κυριότερο μήνυμα αυτής της ιστορικής επετείου είναι ότι για την προάσπιση του πολύτιμου αγαθού της Ελευθερίας, απαιτείται από όλους εγρήγορση κι επαγρύπνηση.

Καλώ όλους τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να γιορτάσουμε με ενότητα και ομοψυχία τα Ελευθέρια της Χίου. Ελπίζω και εύχομαι να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, της Γενιάς της Απελευθέρωσης.

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου

 

Σταμάτης Κάρμαντζης 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 16/07/2018 - 15:41
Φωτο αρχείου

Η Χιώτικη εταιρεία «Πυλώνας», είναι εκείνη που θα κατασκευάσει το έργο των δικτύων άρδευσης από το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» προς τον Κάμπο, απόφαση ανάθεσης την οποία θα λάβει επισήμως την Τετάρτη στη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ.

Στο διαγωνισμό, όπως είπε στην «Α» ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Παντελής Νεαμονίτης, πήραν μέρος 8 εταιρείες, ενώ ο «Πυλώνας» με έκπτωση 54,98% θα αναλάβει την κατασκευή του.

Θυμίζουμε ότι το έργο χρηματοδοτείται με ποσό 2 εκ. ευρώ από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, με βάση το ποσό της έκπτωσης θα κοστίσει τουλάχιστον το μισό.