Χίος, Πέμπτη 22 Μαρτίου

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο

Δευ, 19/02/2018 - 23:50
Παραβιάσεις στο αιγαίο

Σε 42 παραβιάσεις στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο προχώρησαν τη Δευτέρα τέσσερα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη (CN-235) και τέσσερα F-16 συνεχίζοντας έτσι την προκλητική δραστηριότητα. 

Οι 39 παραβιάσεις - σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ - σημειώθηκαν από τα CN-235 και οι τρεις από τους δύο σχηματισμούς των τουρκικών F-16. 

Παράλληλα, τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν και σε 11 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο F.I.R. Αθηνών. 

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 22/03/2018 - 10:17

Με την πρώτη πρωινή πτήση έρχεται αύριο στη Χίο ο νέος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, συνοδευόμενος από τον Χιώτη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος, αμέσως μετά την άφιξή του στις 8.30 π.μ. θα μεταβεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών στην πρώην ΒΙΑΛ για να επιθεωρήσει το χώρο, να μιλήσει με τα διοικητικά στελέχη των υπηρεσιών και να εξετάσει τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει θα συναντηθεί επίσης με κατοίκους της περιοχής, ενώ στις 12 θα έχει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, Σταμάτη Κάρμαντζη και ακολούθως στις 12.30 μ.μ. με το Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού.