Χίος, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Ν. Μηταράκης: Ανύπαρκτη η κυβέρνηση, έχει αφήσει στην τύχη της τη Χίο στο θέμα του μεταναστευτικού

Παρ, 20/10/2017 - 18:52

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τις εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Χίου από τους πρόσφυγες και μετανάστες που συσσωρεύονται.  

«Οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται, στο λιμάνι στοιβάζονται οι άνθρωποι και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

«Μια ανύπαρκτη κυβέρνηση που έχει κυριολεκτικά αφήσει στην τύχη τους, τη Χίο και τους Χιώτες, αλλά και όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου:

Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Κυβέρνηση που αδυνατεί να προστατέψει τα θαλάσσια σύνορά μας, τα οποία μέχρι πρότινος αγνοούσε ότι υπάρχουν.

Που δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, οι οποίες πυκνώνουν. Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας, τα οποία ανανεώνονται κάθε μέρα, μόνο τον Οκτώβριο είχαμε 2.246 αφίξεις στα νησιά μας. Από αυτές, περίπου 750 αφίξεις είναι στη Χίο.

Εικόνες ντροπής βλέπουμε πλέον στο λιμάνι, την πύλη εισόδου στο νησί. Μια καινούργια Σούδα αρχίζει να δημιουργείται με την ανοχή και την αδιαφορία του επίσημου κράτους. Το οποίο δε φροντίζει για το διαχωρισμό προσφύγων από τους παράνομους μετανάστες, και όσων δικαιούνται ασύλου από όσους έχει απορριφθεί η αίτησή τους. Με τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου να καθυστερούν σημαντικά και τις επαναπροωθήσεις να μην προχωράνε.

Αυτά να βλέπει η Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ και να αντιδρά, αντί να πανηγυρίζει για τις «επιτυχίες» του κ. Τσίπρα στην Αμερική και να κουνάει το δάχτυλο σε όσους κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση για όσα κάνει, αλλά κυρίως για όσα δεν κάνει.

Και αν ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραστεί σε κάποια ενημερωτική ομιλία στη Χίο ας καλέσει τους οργανωτές να τους κρατήσουν θέση». 

 

Σχετικά Άρθρα

Θέλει μόνο πλήρη ένταξη στην Ε.Ε., δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.
Παρ, 19/01/2018 - 11:26

Απειλώντας να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, η Τουρκία προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση διαφορετική από την πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε. ως κράτος - μέλος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

«Μια προνομιακή εταιρική σχέση ή ανάλογες προσεγγίσεις δεν τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας. Δεν μπορούν να προσφέρουν στην Τουρκία κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τσελίκ σε συνέντευξή του, επισημαίνοντας ότι «όπως και να αποκαλείται, προνομιακή εταιρική σχέση ή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, μια τέτοια πρόταση δεν θα την εξετάσει καν η Τουρκία».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση η Άγκυρα δεν έχει λόγο να τηρήσει τη συμφωνία που έχει συνάψει για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, καταγγέλλοντας την Ε.Ε. ότι δεν τηρεί όλους τους όρους της συμφωνίας.

Η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία δεν λειτουργεί, δεν έχουν ανοίξει νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε και δεν έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην επέκταση της τελωνειακής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών υπογράμμισε ο κ. Τσελίκ. «Ουσιαστικά η Τουρκία δεν έχει λόγο να εξακολουθεί να τηρεί τη συμφωνία αυτή», κατέληξε

Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν να σημειωθεί πρόοδος στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν αλλού, κάνοντας λόγο για την πιθανότητα μιας προνομιακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Άγκυρας και Ε.Ε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ