Χίος, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Ν. Μηταράκης για προσφυγικό: Ας μην ψάχνει αλλού ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ

Τετ, 17/01/2018 - 18:26
ΒΙΑΛ ένας απέραντος λασπότοπος

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου έκανε το ακόλουθο σχόλιο στην κοινή ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Μιχαηλίδη για τη ΒΙΑΛ:

«Είναι πάγια τακτική και της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να επιρρίπτουν τις ευθύνες πάντα «κάπου αλλού». Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι και η δημιουργία και η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης είναι αποκλειστική ευθύνη της ανύπαρκτης και ανίκανης κυβέρνησης.

Που δεν είναι ικανή να προχωρήσει με άμεσα βήματα στη διαχείριση των διαδικασιών ασύλου μέσα σε εύλογο χρόνο και στον άμεσο επαναπατρισμό όσων δε δικαιούνται προστασίας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση σε όλα τα ζητήματα: φύλαξη συνόρων, ταχεία και αποτελεσματική διαδικασία ασύλου, εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Μακριά από φανατισμούς και πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος.

Αλλά μια και μιλάμε για τη ΒΙΑΛ, ας διαβάσουν στο ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Υγείας για τις συνθήκες υγιεινής και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, τους οποίους το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής κάνει ότι δεν γνωρίζει.»

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πέμ, 22/02/2018 - 16:44

Με «άδεια χέρια» έφυγε από την συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, καθώς δεν παραχωρήθηκε από  το Λιμενικό ταμείο ο χώρος των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά αποφασίστηκε  να ακολουθηθεί  η διαδικασία της δημοπρασίας προκειμένου να εκμισθωθεί .

Ο προβληματισμός που υπήρχε από την αρχή της συνεδρίασης, ήταν εμφανής, καθώς η νομοθεσία προβλέπει μεν την παραχώρηση αλλά μέχρι μια δεκαετία, γεγονός που πιθανά να  λειτουργούσε ανασταλτικά στους χορηγούς της ανάπλασης.

 «Πώς θα πούμε σε αυτούς που βάζουν 2 εκ ευρώ, ότι σε δέκα χρονιά πιθανά ο ΝΟΧ θα φύγει από τις εγκαταστάσεις;» ανέφερε στην συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, συμπληρώνοντας ότι ναυτικός Όμιλος θα μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες στο διατηρητέο κτίριο σχεδόν μόλις λάβει την οικοδομική άδεια από τον Δήμο Χίου.

Τον προβληματισμό του προέδρου του ΝΟΧ, συμμερίστηκαν και τα μέλη της λιμενικής επιτροπής με τον πρόεδρο της Αντώνη Κέφη να τονίζει το «γράμμα του νόμου», προκειμένου να  αποφευχθούν …παρατράγουδα, στις προτάσεις που ακούστηκαν.

Έτσι ομόφωνα η Λιμενική επιτροπή, αποφάσισε να προχωρήσει στην διαδικασία δημοπρασίας, μέσω της οποίας μπορεί να γίνει πολυετής μίσθωση με όρους  που θα αναφέρουν ρητά ότι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης θα αφορά σε συγκεκριμένους ναυταθλητικούς σκοπούς, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα  συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία.

 

 

 

sto_skopelo_tis_nomothesias_i_polyetis_parahorisi_noh