Χίος, Κυριακή 27 Μαΐου

Ν. Μηταράκης για προσφυγικό: Ας μην ψάχνει αλλού ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ

Τετ, 17/01/2018 - 18:26
ΒΙΑΛ ένας απέραντος λασπότοπος

Ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου έκανε το ακόλουθο σχόλιο στην κοινή ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Μιχαηλίδη για τη ΒΙΑΛ:

«Είναι πάγια τακτική και της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να επιρρίπτουν τις ευθύνες πάντα «κάπου αλλού». Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι και η δημιουργία και η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης είναι αποκλειστική ευθύνη της ανύπαρκτης και ανίκανης κυβέρνησης.

Που δεν είναι ικανή να προχωρήσει με άμεσα βήματα στη διαχείριση των διαδικασιών ασύλου μέσα σε εύλογο χρόνο και στον άμεσο επαναπατρισμό όσων δε δικαιούνται προστασίας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση σε όλα τα ζητήματα: φύλαξη συνόρων, ταχεία και αποτελεσματική διαδικασία ασύλου, εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Μακριά από φανατισμούς και πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος.

Αλλά μια και μιλάμε για τη ΒΙΑΛ, ας διαβάσουν στο ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Υγείας για τις συνθήκες υγιεινής και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, τους οποίους το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής κάνει ότι δεν γνωρίζει.»

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Σωματείου ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ, ΙΚΑ κ.λπ.
Κυρ, 27/05/2018 - 19:43
φωτο αρχείου

 Το Σωματείο καλεί τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Μαΐου στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10 το πρωί.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην βάναυση περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων μέχρι 18% με την μείωση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου, για να βγουν τα ματωμένα πλεονάσματα 3,5% της «δίκαιης ανάπτυξης».

Συνάδελφοι,  η Κυβέρνηση στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο της «καθαρής εξόδου» από τον Αύγουστο  μας ετοιμάζει νέα βάρβαρα μέτρα, όπως:

  • Μείωση του αφορολογήτου πιθανόν ένα χρόνο νωρίτερα δηλαδή από το 2019.
  • Πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ από τον Δεκέμβρη του 2019.
  • Πλήρης κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όσα νησιά υπάρχει ακόμα.
  • Αύξηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ για την μικρή ακίνητη περιουσία μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.
  • Θέσπιση νέων Νόμων για να γίνονται οι πλειστηριασμοί ευκολότερα.
  • Επέκταση του συστήματος «αξιολόγησης» της λεγόμενης «λειτουργικής αναπηρίας» μέχρι το τέλος  του 2018 με στόχο την περικοπή των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ, στις 10 π.μ.

Το Δ.Σ.