Χίος, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Νέος πολυχώρος, στα πρότυπα της "Φάρκαινας", στα Λιβάδια

Το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για χρηματοδότηση και χωροθέτηση του έργου
Παρ, 09/02/2018 - 15:10

Τη δημιουργία μιας νέας «Φάρκαινας» στο Βόρειο τμήμα της πόλης, σε χώρο πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδίων, επιδιώκει ο Δήμος Χίου μέσα από το Leader Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας προβλέψει χρηματοδότηση, της τάξεως των 500.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκριθεί, ενώ στα δημόσια έργα που περιλαμβάνονται σ’αυτό είναι επίσης ο εξοπλισμός εθελοντικών ομάδων στο πλαίσιο της πυροπροστασίας (100.000 ευρώ), περιπατητικές διαδρομές και 20.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης.

Για την ωρίμανση των έργων, ο Δήμος θα χρησιμοποιήσει ως «όχημα» την ΕΤΑΧ, θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα γίνει την Τετάρτη 14/2, στη 1 μ.μ., στο Δημαρχείο, ζητώντας τη χρηματοδότησή της, γι' αυτό το σκοπό, με το ποσό των 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γδύση, ειδικά ο πολυχώρος στο βόρειο τμήμα της πόλης, θα καλύψει ανάγκες  αναψυχής, άθλησης κ.λ.π. των κατοίκων της περιοχής από Βροντάδο και νοτιότερα (εκεί βρίσκονται και οι φοιτητικές κατοικίες) και στα πλάνα του δήμου είναι να δημιουργηθεί σε έκταση 6 στρεμμάτων, που ανήκει στο Βούρειο κληροδότημα και βρίσκεται πίσω από το Γυμναστήριο των Λιβαδίων.  Η συγκεκριμένη έκταση είναι μισθωμένη από το Δήμο και αναμένεται η ανανέωση της μίσθωσης.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πέμ, 22/02/2018 - 16:44

Με «άδεια χέρια» έφυγε από την συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, καθώς δεν παραχωρήθηκε από  το Λιμενικό ταμείο ο χώρος των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά αποφασίστηκε  να ακολουθηθεί  η διαδικασία της δημοπρασίας προκειμένου να εκμισθωθεί .

Ο προβληματισμός που υπήρχε από την αρχή της συνεδρίασης, ήταν εμφανής, καθώς η νομοθεσία προβλέπει μεν την παραχώρηση αλλά μέχρι μια δεκαετία, γεγονός που πιθανά να  λειτουργούσε ανασταλτικά στους χορηγούς της ανάπλασης.

 «Πώς θα πούμε σε αυτούς που βάζουν 2 εκ ευρώ, ότι σε δέκα χρονιά πιθανά ο ΝΟΧ θα φύγει από τις εγκαταστάσεις;» ανέφερε στην συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, συμπληρώνοντας ότι ναυτικός Όμιλος θα μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες στο διατηρητέο κτίριο σχεδόν μόλις λάβει την οικοδομική άδεια από τον Δήμο Χίου.

Τον προβληματισμό του προέδρου του ΝΟΧ, συμμερίστηκαν και τα μέλη της λιμενικής επιτροπής με τον πρόεδρο της Αντώνη Κέφη να τονίζει το «γράμμα του νόμου», προκειμένου να  αποφευχθούν …παρατράγουδα, στις προτάσεις που ακούστηκαν.

Έτσι ομόφωνα η Λιμενική επιτροπή, αποφάσισε να προχωρήσει στην διαδικασία δημοπρασίας, μέσω της οποίας μπορεί να γίνει πολυετής μίσθωση με όρους  που θα αναφέρουν ρητά ότι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης θα αφορά σε συγκεκριμένους ναυταθλητικούς σκοπούς, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα  συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία.

 

 

 

sto_skopelo_tis_nomothesias_i_polyetis_parahorisi_noh