Χίος, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

ΟΧΙ στην κατάργηση του ΦΠΑ

Παρ, 20/10/2017 - 12:44

Με συγκεκριμένα παραδείγματα, το Επιμελητήριο Χίου και η ΟΕΒΕ Χίου  επιχειρούν να μας κάνει κοινωνούς , της αύξησης του κόστους ζωής στα νησιά μας από 1-1-2018 που θα ενταχθούν – βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας - στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι οι συντελεστές από 17%, 9% και 4% θα αυξηθούν σε 24%, 13% και 6%.

Αναλυτικά αφού διατρανώνουν την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο γεγονός επισημαίνουν τα παρακάτω:

   Συντελεστής 24%: Ακριβαίνουν ακίνητα, αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, ροφήματα, λογαριασμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων, είδη οικιακού εξοπλισμού, συσκευασμένα και μεταποιημένα είδη διατροφής, είδη σερβιριζόμενα σε καταστήματα μαζικής εστίασης, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, και πλήθος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών στα οποία σήμερα επιβάλλεται συντελεστής 17%.

 

 Συντελεστής 13% : Ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για αγαθά και υπηρεσίες και ο οποίος ανέρχεται στο 13%. Συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2018 αυξάνονται από 9% σε 13% η ΔΕΗ, το νερό, τα νωπά κρέατα, τα ψάρια, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φυτά (αληθινά), τα λαχανικά και φρούτα βρώσιμα, τα δημητριακά, άμυλα και προϊόντα αλευροποιίας, το ελαιόλαδο, τα παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα νερά φυσικά, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα είδη και συσκευές ορθοπεδικής, οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας, οι υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα , τη στιγμή που η γειτονική μας χώρα συζητά για μηδενικό ΦΠΑ στα τουριστικά παράλια.

 

  Συντελεστής 6% (από 4%): Φάρμακα , βιβλία κ.α.

 

 

 

                                      Για ΌΛΑ αυτά λέμε:

 

    ΟΧΙ! ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 17/02/2018 - 19:32
Πατριάρχης, Νότης Μηταράκης

Οπως ενημερώνει το Γραφείο τύπου του, τριήμερη επίσκεψη, από τις 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιεί στην Κωνσταντινούπολη ο Νότης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου. Σήμερα, ο κ. Μηταράκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τη θυγατέρα του, επισκέφτηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Έγιναν δεκτοί από την Αυτού Θεοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και έλαβαν την ευλογία του.

 

Η επίσκεψη του κ. Μηταράκη ολοκληρώνεται αύριο.