Χίος, Σάββατο 24 Μαρτίου

Οι Δικηγόροι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πέμ, 20/04/2017 - 17:25

Μερικές φορές τα πράγματα είναι απλά. Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανταποκρινόμενος σε προτροπή του Δημάρχου Μ. Βουρνού, έφτιαξε μια επιτροπή που γνωμοδότησε περί της υποχρεωτικής παραμονής μεταναστών - προσφύγων στα νησιά ή όχι, με βάση την Συμφωνία Ευρωπαϊκής - Ενωσης Τουρκίας για το προσφυγικό.

Αυτή τη γνωμοδότηση, νομικό κείμενο, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, την έστειλε και με την ιδιότητα του Καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, μαζί με ένα ημερολόγιο του Συλλόγου.

Και εκεί που θα περίμενε κανείς... φυσιολογικά, ο φάκελος ούτε καν να φτάσει στον Πρόεδρο, όχι μόνο έγινε αυτό, αλλά ο Καθηγητής Π. Παυλόπουλος τηλεφώνησε στην Α. Ζαννάρα και μεταξύ άλλων αφού συνεχάρη την επιτροπή για την δουλειά της, ζήτησε να τους γνωρίσει σε πρώτη ευκαιρία κάτι που έγινε σήμερα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά εκκρεμούσε και μια συνάντηση του Συλλόγου με τον υπουργό Δικαιοσύνης για το Δικαστικό Μέγαρο, που πραγματοποιήθηκε επίσης με την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα επισκεφθεί το νησί μας στις 30 Απριλίου στις εκδηλώσεις μνήμης των Σφαγών του 1822.
 

Σχετικά Άρθρα

6 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
Παρ, 23/03/2018 - 16:31

Στα «χέρια» του Δήμου Χίου πέρασε το ακίνητο της Δασκαλόπετρας , έναντι μισθώματος, καθώς σήμερα υπογράφει το συμφωνητικό μεταξύ του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Βροντάδου

«Πέρασαν πάνω από δυο χρόνιά για να νοικιαστεί αυτός ο χώρος από τον δήμο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που θα αναδείξει το κτίριο  ώστε όλη η περιοχή να λειτουργήσει σαν ένα κέντρο προβολής της ομηρικής παράδοσης», ανέφερε ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

Παράλληλα 6 προτάσεις έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και κυρίως σχολικών κτηρίων ετοιμάζεται να υποβάλλει ο Δήμος Χίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, στην πρόσκληση που έχει ανοίξει για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων.

Ανάμεσα στα έργα είναι η επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση  των ξενώνων του Ιωνικού Κολυμβητηρίου έργο με προϋπολογισμό 3.700.000€ αλλά και η αποκατάσταση των προβλημάτων στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 3ου Γενικού Λυκείου της Χίου, το οποίο από την κατασκευή του παρουσιάζει προβλήματα στεγάνωσης και όχι μόνο.

Αναλυτικά η λίστα:

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Λιβάνειου 2ου Γυμνασίου

Λυκείου Χίου» με προϋπολογισμό 1.180.000€

-  «Ενεργειακή αναβάθμιση 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου» με προϋπολογισμό 805.000€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Νενήτων Δ.Ε. Ιωνίας» με προϋπολογισμό 377.000€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Πυργίου Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων» με προϋπολογισμό 450.οοο€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου – 3ου Λυκείου Χίου» με 2.500.000€

- «Ενεργειακή αναβάθμιση Ιωνικού κολυμβητηρίου Χίου και ξενώνων» με προυπολογισμό 3.749.454€

httpswww.youtube.comwatchv3rtaekrijsk