Χίος, Σάββατο 21 Ιουλίου

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο σε 24ωρη βάση κάνουν κατάθεση ψυχής και συνείδησης τιμώντας το μεροκάματό τους

Ανακοίνωση του ΣΕΣΝΟΧ
Κυρ, 03/06/2018 - 18:08
φωτο αρχείου

Το Σωματείο εργαζομένων στο Νομαρχιακό  Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), εκπροσωπεί όλους τους λειτουργούς της υγείας (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό) και εκ του θεσμικού του ρόλου δρα με πρωταρχικό σκοπό την προάσπιση της Δημόσιας υγείας του λαού και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  Εκπροσωπεί όλους αυτούς, που σε 24ωρη βάση κάνουν κατάθεση ψυχής και συνείδησης τιμώντας το μεροκάματό τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες (εργασιακές, κοινωνικές και οικονομικές) όλους τους πάσχοντες συμπολίτες μας.

Είμαστε εμείς που σε κάθε 24ωρο εξυπηρετούμε ανθρώπινο δυναμικό, που αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο χωριό της  Χίου.  Είμαστε εμείς που μέσα στη βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση σφίγγουμε τα δόντια και δουλεύουμε με μειωμένο προσωπικό ανά βάρδια και ανά τμήμα, με εντατικοποίηση της εργασίας, με συνεχώς μειωμένη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, που αντανακλά στα είδη νοσηλείας των ασθενών κ.λπ., με υποβαθμισμένες κτηριακές υποδομές, αφού για δεκαετίες τα κτήρια βρίσκονται σε πορεία «ανάπλασης», βλ. Παθολογική Κλινική.

Αρνούμαστε να γίνουμε θυσία στα ματωμένα πλεονάσματα των μνημονίων, που τσαλαπατούν τις ζωές μας και τις οικογένειές μας.

Αρνούμαστε να γίνουμε το τυράκι στη φάκα των πολιτικών παιχνιδιών Κυβέρνησης, Αντιπολίτευσης,  Διορισμένων της Κυβέρνησης και των Στελεχών της!!!

Αρνούμαστε να θυσιαστούμε στον κοινωνικό αυτοματισμό, που στήνουν με διαρροές στον τύπο «οι γνωστοί άγνωστοι» για τον πόλεμο των καπιταλιστικών συμφερόντων και των εκπροσώπων τους.  Στόχος τους, να πλήξουν το κύρος, την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα του σωματίου μας. Μερίδα του τύπου, χωρίς να έχει προηγουμένως πραγματοποιήσει έστω μια στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα, αναπαράγει όλα όσα εντέχνως της σερβίρουν, χωρίς ποτέ να έλθει σε επαφή  για να διασταυρώσει τα στοιχεία της με το σωματείο, την αστυνομική Δ/ση, ή την Διοίκηση του Νοσοκομείου.     

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ευσυνειδησία, με σεβασμό στο λειτούργημά μας, με σεβασμό στους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους της Αστυνομικής Δ/σης Χίου.  Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστούμε το Δημόσιο καθολικό σύστημα υγείας από τα επιχειρησιακά συμφέροντα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΜΠΑΔΟΧΥΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                                ΚΟΥΒΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑ  

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 20/07/2018 - 16:13
Ηρακλής Βάκας, Νικολέτα Κουμή, Ανθίππη Ζαννάρα

Μπορεί να απουσιάζει από το νησί μας ο μαζικός τουρισμός ευτυχώς όμως υπάρχει ο… πατριωτισμός των ελλήνων ή στην περίπτωση μας των Δικηγόρων.

Ετσι μέσω του Συλλόγου τους και της δραστήριας πάντα Προέδρου τους στο νησί Ανθίππης Ζαννάρα, ζητήσαμε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε δύο από τους νέους Δικηγόρους υπεύθυνους για το ΛΕΑΔ στη Χίο.

Ο Λογαριασμός Ενίσχυσης Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων (ΛΕΑΔ) δραστηριοποιείται χρόνια στον κλάδο, μας είπαν η Νικολέτα Κουμή και Ηρακλής Βάκας. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλοί μνηστήρες καταφέραμε συλλογικά να φέρουμε το Συνέδριο του στη Χίο. Αυτό σημαίνει ότι για τέσσερις μέρες, πολλοί και για μια εβδομάδα, βρέθηκαν στο νησί μας και στο Ομήρειο πάνω από 200 Σύνεδροι, που μαζί με τους συνοδούς τους ξεπερνούσαν τους 500.

Αρκετοί μας είπαν ότι θα ξαναρθούν στη Χίο στην πρώτη ευκαιρία, σημείωσε η Ανθίππη Ζαννάρα, που δεν έκρυβε τη χαρά της και για την επιτυχία του Συνεδρίου και για την θετική συνεισφορά των Δικηγόρων στο κοινωνικό σύνολο.

500_atoma_efere_sto_nisi_to_synedrio_toy_logariasmoy_enishysis_allilovoitheias_dikigoron