Χίος, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Οι Ευρωπαίοι Δήμαρχοι θεωρούν ότι το προσφυγικό λύθηκε...

Πέμ, 01/02/2018 - 15:18

Η Ευρώπη θεώρει ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει λήξει, καθώς οι ροές είναι ιδιαίτερα μειωμένες, ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, σχολιάζοντας την επίσκεψη του στην Αυστρία, σε συνέδριο δημάρχων.

«Καθήκον μας και για αυτό το λόγο πήγαμε και στο συνέδριο, ήταν να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση που υπάρχει στα νησιά μας και να ξεκαθαρίσαμε ότι αρχικά για μας εδώ και για όλη την Ελλάδα, το ζήτημα δεν έχει λήξει», τόνισε ο Μανώλης Βουρνούς.

Παράλληλα οι δήμαρχοι που βρέθηκαν στην Αυστρία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κοινά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών με κυριότερο την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης ή της κοινωνίας με τις τοπικές αρχές και την κυβέρνηση.

«Πιστεύω ότι η Χίος πρέπει να βρίσκεται σε τέτοια συνέδρια , κυρίως λόγω και του μεταναστευτικού, καθώς μόνο έτσι μπορεί να μεταφερθεί η πραγματική εικόνα που υπάρχει στο νησί», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πέμ, 22/02/2018 - 16:44

Με «άδεια χέρια» έφυγε από την συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, καθώς δεν παραχωρήθηκε από  το Λιμενικό ταμείο ο χώρος των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά αποφασίστηκε  να ακολουθηθεί  η διαδικασία της δημοπρασίας προκειμένου να εκμισθωθεί .

Ο προβληματισμός που υπήρχε από την αρχή της συνεδρίασης, ήταν εμφανής, καθώς η νομοθεσία προβλέπει μεν την παραχώρηση αλλά μέχρι μια δεκαετία, γεγονός που πιθανά να  λειτουργούσε ανασταλτικά στους χορηγούς της ανάπλασης.

 «Πώς θα πούμε σε αυτούς που βάζουν 2 εκ ευρώ, ότι σε δέκα χρονιά πιθανά ο ΝΟΧ θα φύγει από τις εγκαταστάσεις;» ανέφερε στην συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, συμπληρώνοντας ότι ναυτικός Όμιλος θα μπορέσει να ξεκινήσει τις εργασίες στο διατηρητέο κτίριο σχεδόν μόλις λάβει την οικοδομική άδεια από τον Δήμο Χίου.

Τον προβληματισμό του προέδρου του ΝΟΧ, συμμερίστηκαν και τα μέλη της λιμενικής επιτροπής με τον πρόεδρο της Αντώνη Κέφη να τονίζει το «γράμμα του νόμου», προκειμένου να  αποφευχθούν …παρατράγουδα, στις προτάσεις που ακούστηκαν.

Έτσι ομόφωνα η Λιμενική επιτροπή, αποφάσισε να προχωρήσει στην διαδικασία δημοπρασίας, μέσω της οποίας μπορεί να γίνει πολυετής μίσθωση με όρους  που θα αναφέρουν ρητά ότι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης θα αφορά σε συγκεκριμένους ναυταθλητικούς σκοπούς, ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα  συμμετοχής ιδιωτών στη διαδικασία.

 

 

 

sto_skopelo_tis_nomothesias_i_polyetis_parahorisi_noh