Χίος, Κυριακή 27 Μαΐου

Οι Ευρωπαίοι Δήμαρχοι θεωρούν ότι το προσφυγικό λύθηκε...

Πέμ, 01/02/2018 - 15:18

Η Ευρώπη θεώρει ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει λήξει, καθώς οι ροές είναι ιδιαίτερα μειωμένες, ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, σχολιάζοντας την επίσκεψη του στην Αυστρία, σε συνέδριο δημάρχων.

«Καθήκον μας και για αυτό το λόγο πήγαμε και στο συνέδριο, ήταν να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση που υπάρχει στα νησιά μας και να ξεκαθαρίσαμε ότι αρχικά για μας εδώ και για όλη την Ελλάδα, το ζήτημα δεν έχει λήξει», τόνισε ο Μανώλης Βουρνούς.

Παράλληλα οι δήμαρχοι που βρέθηκαν στην Αυστρία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κοινά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών με κυριότερο την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης ή της κοινωνίας με τις τοπικές αρχές και την κυβέρνηση.

«Πιστεύω ότι η Χίος πρέπει να βρίσκεται σε τέτοια συνέδρια , κυρίως λόγω και του μεταναστευτικού, καθώς μόνο έτσι μπορεί να μεταφερθεί η πραγματική εικόνα που υπάρχει στο νησί», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Σωματείου ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ, ΙΚΑ κ.λπ.
Κυρ, 27/05/2018 - 19:43
φωτο αρχείου

 Το Σωματείο καλεί τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων να συμμετέχουν στην συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Μαΐου στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10 το πρωί.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην βάναυση περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων μέχρι 18% με την μείωση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου, για να βγουν τα ματωμένα πλεονάσματα 3,5% της «δίκαιης ανάπτυξης».

Συνάδελφοι,  η Κυβέρνηση στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο της «καθαρής εξόδου» από τον Αύγουστο  μας ετοιμάζει νέα βάρβαρα μέτρα, όπως:

  • Μείωση του αφορολογήτου πιθανόν ένα χρόνο νωρίτερα δηλαδή από το 2019.
  • Πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ από τον Δεκέμβρη του 2019.
  • Πλήρης κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όσα νησιά υπάρχει ακόμα.
  • Αύξηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ για την μικρή ακίνητη περιουσία μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.
  • Θέσπιση νέων Νόμων για να γίνονται οι πλειστηριασμοί ευκολότερα.
  • Επέκταση του συστήματος «αξιολόγησης» της λεγόμενης «λειτουργικής αναπηρίας» μέχρι το τέλος  του 2018 με στόχο την περικοπή των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ, στις 10 π.μ.

Το Δ.Σ.