Χίος, Κυριακή 27 Μαΐου

Ομάδες εργασίας από τη ΝΟΔΕ Χίου

Τρί, 13/02/2018 - 15:22

Η ΝΟ.Δ.Ε Χίου συνεχίζει τις δραστηριότητές της στα πλαίσια ενίσχυσης και αρωγής των επαγγελματιών όλων των κλάδων και αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά από τις συναντήσεις με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Χίο, προχώρησε στη συγκρότηση ομάδων εργασίας, ξεχωριστών για κάθε επαγγελματικό τομέα, στις οποίες θα συμμετέχουν ενεργά επαγγελματίες αλλά και μέλη της ΝΟ.Δ.Ε.

Και το δελτίο Τύπου συνεχίζει:

"Όσο άλλοι σπαταλούν χρόνο και ενέργεια με το να δημιουργούν σκάνδαλα και δολοπλοκίες αλλά και να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα, εμείς προσπαθούμε να καταγράψουμε τα προβλήματα των επαγγελματιών στο νησί μας και να προτείνουμε κατάλληλες λύσεις σε τοπικό επίπεδο

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων αυτών, θα μεταφερθούν στον Περιφερειακό Τομεάρχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Μάνο Κόνσολα, προκειμένου να υπάρξει αρχικά μια πλήρης και σαφής εικόνα των προβλημάτων του νησιού μας και στη συνέχεια μια ορθή και αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του πρωτογενή τομέα αλλά και η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του τομέα "Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη"

Ακολουθούν τις επόμενες ημέρες η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του τομέα

  • "Τουρισμός - Πολιτισμός"
  • "Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Δια βίου μάθηση" 
  • "Περιβάλλον - Ενέργεια"
  • "Υγεία – Πρόνοια"
  • "Υποδομές και Μεταφορές ".

 

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη προετοιμάζει την επόμενη ημέρα, στηρίζοντας ενεργά και ουσιαστικά τους επαγγελματίες της χώρας μας.»

Σχετικά Άρθρα

Aνακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ.
Σάβ, 26/05/2018 - 18:35
αρχείο

Αφού πέρασαν 36 ώρες από την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου περί «τέλους της μαύρης περιόδου για τη χώρα μας» η οποία έκανε όλο το νησί να αναρωτηθεί που ζουν αυτοί οι άνθρωποι και εάν κυκλοφορούν ανάμεσά μας ή είναι κλεισμένοι στο μικροκομματικό καβούκι τους, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στην ανωτέρω ανακοίνωση μιας και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου δεν είχε το φιλότιμο να ζητήσει την απόσυρσή της.  

Στο νησί μας όπου εντός τριών μηνών το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ καταργείται με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους ζωής όχι απλά 7% (24% έναντι 17% ΦΠΑ) αλλά τουλάχιστον 15% λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά.

Στο νησί μας όπου το θολό τοπίο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, το οποίο αν κρίνουμε από τα διάφορα άλλα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, είμαστε σίγουροι για την κατάληξή του.

Σε ένα νησί για το οποίο δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα στο 14Ο Παραγωγικό και Αναπτυξιακό Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Βόρειο Αιγαίο για οποιοδήποτε έργο ανάπτυξης (αεροδρόμιο, μετατόπιση παραλιακού δρόμου, λιμάνι), κάτι που ανάγκασε την επομένη της λήξης του την Κυβέρνηση να κληθεί εσπευσμένα να υπογράψει μνημόνιο (sic) συνεργασίας με Δήμο και Περιφέρεια για να κάμψει τις αντιδράσεις ακόμα και εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Στο νησί του ενός τσάρτερ για το 2017 λόγω της μεταναστευτικής λέλαπας, που έκανε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ρεκόρ αφίξεων τουριστών.

Στο νησί που εδώ και δύο χρόνια βλέπει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αδιαφορεί για τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες μαστιχοπαραραγωγούς και όπου ακόμα και με τις τροποποιήσεις που έχει προτείνει θα αφήσει πολλούς αγρότες μας εκτός αποζημιώσεων.

Και τέλος στο νησί που βιώνει καθημερινά την έλλειψη σεβασμού των Υπουργών και όλης της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον αριθμό των μεταναστών που δύναται να διαβιούν στον τόπο μας και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού τους.  

 

Όλοι εμείς που καθημερινά δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης απαντάμε σε πείσμα όλων εσάς που με τις ιδεοληψίες σας μας οδηγήσατε στην ποιο μαύρη περίοδο για τη Χίο και την Ελλάδα, ότι ο χρόνος σας τελειώνει μια και καλή. Κλέβετε χρόνο εξουσίας στερώντας ανάσες ελπίδας από την κοινωνία μας. Η καλύτερη λύση, αν είχατε στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα ήταν η παραίτηση.