Χίος, Τετάρτη 25 Απριλίου

Ονοματοθεσίες δημοτικών οδών στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 08/03/2018 - 14:20

Συμπολίτες μας που στο πέρασμα του χρόνου, πρόσφεραν στην τοπική κοινωνία  με διαφορετικές αλλά ταυτόχρονα εξίσου σημαντικές πράξεις ο καθένας, τίμησε το ΔΣ Χίου δίνοντας τα ονόματα τους σε διάφορες ανώνυμες, μέχρι πρότινος, δημοτικές οδούς.

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τις προτάσεις της επιτροπής ονοματοθεσίας οδών, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος, αποδίδοντας με αυτό τον τρόπο τιμή σε συμπολίτες μας.

Ειδικότερα: Στην ΔΕ Χίου, θα ονομαστεί σε οδός πατ. Πλάτων Γκιάλη, ανώνυμη οδός στον Κοφινά, και σε οδός Ελευθερίου Λιτσάκη οδός στον Κάμπο. Στην περιοχή του Βροντάδου δυο ανώνυμες παρόδους θα ονομαστούν σε οδός Δημητρίου Μαρουκάκη( πρόταση της ΛΑΣ) και οδός Σταύρου Κιολέογλου( πρόταση  του ΤΣ Βροντάδου στην μνήμη του δημότη που αντιτάχτηκε στην Χούντα και εξαφανίστηκε από τότε)  .Στην περιοχή Βάγια Θυμιανών, θα ονομαστεί σε οδός Χατζηλουκή, ανώνυμη πάροδος, προς τιμή του κτήτορα  του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Χατζηλουκή Σγούτα, και στα Καρδάμυλα θα ονομαστεί οδός  Κων/νου Τσιμπλή, προς τιμή του Καρδαμυλίτη  Ευεργέτη.

«Υπάρχουν και άλλα αιτήματα» ,ανέφερε οκ. Παπαδόπουλος, που θα εξεταστούν το επόμενο τρίμηνο.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 25/04/2018 - 13:41

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, οι Αντιπεριφερειάρχες Θεόδωρος Βαλσαμίδης και Χρύσανθος Αργυρίου και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Αλέξανδρος Ροδίτης, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου  Λευτέρη Αυγενάκη και τον αναπληρωτή Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ και Βουλευτή Λέσβου  Χαράλαμπο Αθανασίου στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λέσβο.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της ΝΔ στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Περιφερειάρχης επανέλαβε τις σταθερές θέσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, οι οποίες τα τελευταία τρία χρόνια έχουν επανειλημμένως κατατεθεί στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και αποτυπώνονται στα εξής 5 σημεία:

  • Οι δυνατότητες προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών- προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου εξαντλούνται στη συνολική δυναμικότητα των τριών Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.
  • Η ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών Ασύλου.
  • Η ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών.
  • Η ανάγκη φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων.
  • Ο έλεγχος και ο συντονισμός της λειτουργίας των ΜΚΟ.

 

Για άλλη μια φόρα τονίστηκε, επίσης, η δυσκολία της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στα νησιά καθώς και η συσσωρευμένη κόπωση δομών και ανθρώπων που οδηγούν σε καταστάσεις έντασης και βίας. Επισημάνθηκε, τέλος, ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα ακραίας συνθετότητας και υπογραμμίστηκε ότι τίθεται θέμα ασφάλειας υπό την ευρύτερη έννοια.