Χίος, Τρίτη 19 Ιουνίου

Το ΠΑΜΕ για τον θάνατο του δύτη

Ανακοίνωση της Γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ
Σάβ, 12/08/2017 - 06:32

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δύτη που έχασε τη ζωή του σήμερα 11 Αυγούστου 2017 στην περιοχή της Λαγκάδας, πραγματοποιώντας υποθαλάσσιες εργασίες στις ιχθυοκαλλιέργειες του «ΝΗΡΕΑ». Θα συμπαρασταθούμε και θα βρεθούμε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

Το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

Ο θάνατος του 47χρονου είναι εργατικό δυστύχημα. Το ότι ήταν εξωτερικός συνεργάτης με την εταιρία του «ΝΗΡΕΑ», δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το νέο εργασιακό έγκλημα. Ευθύνεται ο εργασιακός μεσαίωνας που εφαρμόζουν διαχρονικά όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση και αξιοποιεί η εργοδοσία.

Ζητάμε να καταγραφεί σαν εργατικό δυστύχημα και να πραγματοποιηθούν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαλευκανθούν τα αίτιά του από τις αρμόδιες αρχές. 

Παράλληλα η  Τομεακή Οργάνωση Χίου του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στηνοικογένεια και τους οικείους του 47χρονου δύτη, που έχασε τη ζωή τουστις ιχθυοκαλλιέργειες του «ΝΗΡΕΑ» στη Λαγκάδα.Χρειάζεται να διαλευκανθούν όλες οι πλευρές του θανατηφόρου εργατικούδυστυχήματος και να καταγραφεί σαν τέτοιο, ανεξάρτητα από το πιοκαθεστώς εργασιακής σχέσης δούλευε.

 

Σχετικά Άρθρα

Ζητά από τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου
Τρί, 19/06/2018 - 12:18
Επιθεωρώντας τις εργασίες στο Φράγμα

Με έγγραφό του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, του ζητά να ενεργήσει άμεσα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης 600.000 ευρώ, αφού τόσα απαιτούνται για να αποκατασταθούν τα προβλήματα στον μανδύα του φράγματος "Κόρης Γεφύρι". Του θυμίζει μάλιστα τη δέσμευση που είχε δώσει ότι το έργο θα τελειώσει μέσα στο 2018.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Επικοινωνώ μαζί σας για το ζωτικής σημασίας έργο του Φράγματος Κόρης Γεφύρι στη Χίο. Υπάρχει η ανάγκη αντικατάστασης του μανδύα του Φράγματος, λόγω φθορών εξαιτίας της μακρόχρονης καθυστέρησης και αλλεπάλληλων διακοπών εργασιών. Μόνο έτσι το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί κατά τρόπο λειτουργικό και ασφαλή.

Για την αντικατάσταση του μανδύα του Φράγματος απαιτείται ποσό ύψους 600.000 €  το οποίο πρέπει άμεσα να βρεθεί και να διασφαλιστεί, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες, καθώς και η άμεση απορρόφηση της εξασφαλισμένης πίστωσης 120.000 € για το έργο των σωληνώσεων.

Για το σκοπό αυτό απαιτείται άμεσα η διενέργεια τεχνικής σύσκεψης στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  στην οποία ως επιβλέπουσα υπηρεσία μπορούμε να καταθέσουμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις προτάσεις μας.

Πρωταρχική μας αγωνία και μέλημα είναι η ολοκλήρωση του έργου με τρόπο ασφαλή και λειτουργικό. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση ή χρονοτριβή μεγαλώνει την ανησυχία ολόκληρης της κοινής γνώμης της Χίου για την τύχη του έργου.

Υπενθυμίζω ότι η ολοκλήρωση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι  εντός του 2018 ήταν από τις βασικές δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης. Άλλωστε ο ίδιος πρόσφατα είχατε διαβεβαιώσει ότι «όλα βαίνουν καλώς» γι’ αυτό το έργο πνοής για το νησί της Χίου, πράγμα που δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κάθε καθυστέρηση ή εκ νέου διακοπή των εργασιών θα έχει ευνόητες συνέπειες στην αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της δέσμευσης αυτής.

Με εκτίμηση  

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ"