Χίος, Σάββατο 21 Ιουλίου

Πάσα Κάρμαντζη στον Μιχαηλίδη για προσφυγικό

Για ανάληψη πρωτοβουλίας, με δεδομένα τα προβλήματα στην πρώην ΒΙΑΛ
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 08/02/2018 - 13:49
Ηχητικό απόσπασμα: 

Πάσα στον Κυβερνητικό Βουλευτή, Ανδρέα Μιχαηλίδη, να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού στο νησί μας και να εκτονωθεί η ένταση στο Χαλκειός, κάτοικοι του οποίου βρίσκονται συχνά επί ποδός για να εμποδίσουν την μεταφορά κι άλλων οικίσκων στην πρώην ΒΙΑΛ, έκανε μέσω του Ράδιο “Α” ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Σε συνέντευξή του επισήμανε ότι βρέθηκε σήμερα στο χώρο της πρώην ΒΙΑΛ, ανταποκρινόμενος στην έκκληση κατοίκων που του ζητούσαν να τους συμπαρασταθεί, αλλά με την παρουσία του εκεί επιχείρησε παράλληλα να δράσει πυροσβεστικά, προτάσσοντας τη φωνή της λογικής για να μην συμβούν - όπως είπε χαρακτηριστικά - πράγματα για τα οποία κανείς δεν θα είναι περήφανος, κάνοντας μνεία και στην ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στην περιοχή.

Ικανοποιημένος από την “παράταση” που δόθηκε στην μεταφορά, τόνισε ότι δεν ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια αλλά πρέπει η κυβέρνηση, που έχει την κύρια ευθύνη, να καταλάβει ότι υπάρχει ένα χωριό με 600 ανθρώπους που δοκιμάζεται και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Στο σημείο αυτό, ανέφερε: “έχουμε χρέος να εμπλακούμε, να αναληφθούν πρωτοβουλίες”, κι όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει, παρέπεμψε στον Κυβερνητικό Βουλευτή, λέγοντας ότι από την πλευρά του είναι ανοιχτός σε όποιο κάλεσμα υπάρξει.

 

Η φωτογραφία από προηγούμενη συνάντηση Βουλευτή και Αντιπεριφερειάρχη

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 20/07/2018 - 16:13
Ηρακλής Βάκας, Νικολέτα Κουμή, Ανθίππη Ζαννάρα

Μπορεί να απουσιάζει από το νησί μας ο μαζικός τουρισμός ευτυχώς όμως υπάρχει ο… πατριωτισμός των ελλήνων ή στην περίπτωση μας των Δικηγόρων.

Ετσι μέσω του Συλλόγου τους και της δραστήριας πάντα Προέδρου τους στο νησί Ανθίππης Ζαννάρα, ζητήσαμε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε δύο από τους νέους Δικηγόρους υπεύθυνους για το ΛΕΑΔ στη Χίο.

Ο Λογαριασμός Ενίσχυσης Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων (ΛΕΑΔ) δραστηριοποιείται χρόνια στον κλάδο, μας είπαν η Νικολέτα Κουμή και Ηρακλής Βάκας. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλοί μνηστήρες καταφέραμε συλλογικά να φέρουμε το Συνέδριο του στη Χίο. Αυτό σημαίνει ότι για τέσσερις μέρες, πολλοί και για μια εβδομάδα, βρέθηκαν στο νησί μας και στο Ομήρειο πάνω από 200 Σύνεδροι, που μαζί με τους συνοδούς τους ξεπερνούσαν τους 500.

Αρκετοί μας είπαν ότι θα ξαναρθούν στη Χίο στην πρώτη ευκαιρία, σημείωσε η Ανθίππη Ζαννάρα, που δεν έκρυβε τη χαρά της και για την επιτυχία του Συνεδρίου και για την θετική συνεισφορά των Δικηγόρων στο κοινωνικό σύνολο.

500_atoma_efere_sto_nisi_to_synedrio_toy_logariasmoy_enishysis_allilovoitheias_dikigoron