Χίος, Κυριακή 22 Ιουλίου

Πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας 1 ευρώ... και πολλά τους είναι

Παρ, 29/12/2017 - 07:06
Πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας 1 ευρώ... και πολλά τους είναι

Τρείς συμπολίτες μας εμφανίζονται σε σχετική φωτογραφία να καταθέτουν για τέλη κυκλοφορίας το ποσό του ενός ευρώ.

Στηρίζονται σε πανελλαδικό κίνημα, που υπάρχει, το οποίο στηρίζει την κίνηση αυτή στα παρακάτω επιχειρήματα.

Δεν πληρώνουμε τα τέλη κυκλοφορίας με τον κάτωθι τρόπο:

Στην εφορία δεν πληρώνουμε κανέναν δικό μας φόρο εκτός από τον Φ.Π.Α., επειδή ο Φ.Π.Α. δεν είναι δικός μας φόρος, αλλά χρήματα που πήραμε για να τα δώσουμε.

Αν δεν τα δώσουμε έχουμε κάνει υπεξαίρεση, που είναι κακούργημα.

Τους δικούς μας φόρους λοιπόν, δεν τους πληρώνουμε στην εφορία, με βάση τα αναφερόμενα εις το εξώδικο των 16 σελίδων που καταθέτουμε στην εφορία, (για όσους δεν το έχουν καταθέσει), και αυτό το εξώδικο το βρίσκετε πατώντας  ΕΔΩ

Η φιλοσοφία του εξωδίκου είναι ότι αρνούμεθα να πληρώσουμε τους φόρους και τα τέλη επειδή, αφ ενός ένα μέρος των φόρων αυτών είναι προϊόν απάτης, (οφείλεται στο παράνομο χρέος των 233 δισ. ευρώ που μας φόρτωσαν με τους τραπεζίτες), και αφ ετέρουτους υπολοίπους φόρους, (που πρέπει να πληρώνουμε για να καλύπτονται οι δαπάνες του κράτους), αρνούμεθα να τους πληρώσουμε τώρα, επειδή δεν θα πάνε για μισθούς, συντάξεις, παιδεία, στρατός κλπ., (όπως επιβάλουν το Σύνταγμα και νόμοι), αλλά θα πάνε σε τσέπες τοκογλύφων και νταβατζήδων, αφεντικών των δοσιλόγων διαχειριστών της εξουσίας. Λογαριασμό για το τι πραγματικά πρέπει να πληρώσουμε θα κάνουμε μετά την απελευθέρωση.   ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

Με το εξώδικο αυτό των 16 σελίδων, καλύπτονται και τα τέλη κυκλοφορίας.

Απλά το πρόβλημα που έχουμε αν δεν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας είναι ότι η τροχαία μπορεί να μας κόψει κλήση.

Για να μην μας κόψει κλήση καταθέτουμε το ένα (1) ευρώ με το κάτωθι αναφερόμενο τρόπο και έτσι ο τροχονόμος δεν μπορεί να μας γράψει, επειδή κλήση κόβει αν δεν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.  Εμείς έχουμε δώσει έναντι των τελών ένα ποσό και έχουμε την βεβαίωση της εφορίας ότι το έχει αποδεχτεί και παραλάβει έναντι των τελών.

Αν κόψει κλήση αναφέροντας ότι δεν έχουμε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, κάνει ψευδή δήλωση, που είναι παράβαση καθήκοντος.

Άλλο πράγμα δεν έχω πληρώσει τα τέλη και άλλο έχω δώσει έναντι και το έχει αποδεχτεί η εφορία.

Διαδικασία για το ένα ευρώ:

Πάμε στην εφορία και έχουμε μαζί μας την δήλωση που θα καταθέσουμε και αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους δίνουμε το ένα ευρώ έναντι των τελών κυκλοφορίας.

Την δήλωση την κατεβάζουμε από ΕΔΩ

Πάμε πρώτα στο ταμείο της εφορίας και παίρνουμε ένα παράβολο του 1,00 ευρώ, συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας και στην αιτιολογία γράφουμε ότι είναι έναντι των τελών κυκλοφορίας για το 2016, του αυτοκινήτου με αριθμό κυκλοφορίας ……………………….

Αν δεν έχουν παράβολο, ζητάμε να μας κόψουν διπλότυπο εισπράξεως του ενός ευρώ και αιτιολογία αναφέρουμε ότι είναι έναντι φόρων. Αν αρνηθούν να μας κόψουν, φωνάζουμε την αστυνομία να καταγράψει το συμβάν, ότι δηλαδή αρνούνται να παραλάβουν χρήματα έναντι φόρων.

Γράφουμε τον αριθμό του παραβόλου – διπλοτύπου στην αρχή του κειμένου της δήλωσης που θα καταθέσουμε στο πρωτόκολλο της εφορίας.

(Με το γραμμάτιο πληρωμής –παράβολο ………………..κατέβαλα το ποσόν του 1,00 ευρώ κλπ).

Μετά συρράπτουμε το σώμα του παραβόλου στην πίσω πλευρά της δήλωσης, κι αφού την συμπληρώσουμε και την υπογράψουμε, την βγάζουμε φωτοτυπία.

Στην φωτοτυπία συρράπτουμε το απόκομμα του παραβόλου.

Κατόπιν, πάμε πρώτα στον διευθυντή της εφορίας για να χαρακτηρίσει την δήλωση (δηλαδή να βάλει υπογραφή και να γράψει ότι θα πάει στο τμήμα αυτοκίνητων) κι αφού το κάνει, πάμε στο πρωτόκολλο της εφορίας.

 

Καταθέτουμε την πρωτότυπη κι αφού της δώσουν αριθμό πρωτοκόλλου, ζητάμε να βάλουν την σφραγίδα του πρωτόκολλου επάνω στην φωτοτυπία.

Αν αρνηθούν και μας πουν ότι θα μας δώσουν χαρτάκι με τον αριθμό του πρωτοκόλλου, τότε θα τους πούμε να βάλουν την σφραγίδα του πρωτοκόλλου στην φωτοτυπία, αλλιώς επί τόπου θα καταθέσουμε αίτηση να μας δώσουν θεωρημένο αντίγραφο του εγγράφου που καταθέσαμε και θα αναγκαστούν να το βγάλουν φωτοτυπία, να το σφραγίσουν και να μας το δώσουν.

Λέγοντας το ανωτέρω, πάντα βάζουν την σφραγίδα του πρωτοκόλλου στην φωτοτυπία που τους δίνουμε.

Με αυτό κυκλοφορούμε κανονικά και δεν μπορεί να μας γράψει η τροχαία, διότι ο νόμος λέει ότι κόβεται κλήση όταν δεν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Διαφορετικό είναι το … δεν έχω πληρώσει τα τέλη και διαφορετικό το ….. έχω δώσει έναντι των τελών και το έχει αποδεχτεί η εφορία.

Διπλασιασμός τελών

Οι εφοριακοί μέχρι τώρα σε άλλους έχουν διπλασιάσει τα τέλη κυκλοφορίας και σε άλλους φαίνεται ότι δεν τα χρωστάνε.

Μετά και την κατάθεση του 1,00 ευρώ για τα τέλη του 2016, κι εφ όσον τα διπλασιάσουν, θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει…

Περίπτωση κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας

Όσοι έχουν ήδη καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους -είτε πρόσφατα, είτε παλαιότερα- μπορούν να κάνουν άρση ακινησίας με τις ισχύουσες προβλεπόμενες διατάξεις και να καταβάλουν το ανάλογο αντίτιμο τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος μηνός.

Κατόπιν αυτού, να κάνουν όλη την προαναφερόμενη διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με έναντι 1,00 ευρώ.

Μεταβίβαση αυτοκινήτου

Αν θέλουμε να μεταβιβάσουμε το αυτοκίνητο, τότε θα πρέπει να πληρώσουμε τα τέλη και πιθανόν και διπλά.

Κι αυτό διότι σε άλλους τα έχουν διπλασιάσει και σε άλλους δεν φαίνεται καν ότι τα χρωστάνε.

Όμως σε περίοδο κατοχής δεν πουλάμε τίποτε και προπάντων στις τιμές που έχουν ρίξει και συνεχίζουν να ρίχνουν οι ίδιοι οι κατακτητές και οι δοσίλογοι συνεργάτες τους, για να μας πάρουν τα πάντα τζάμπα και με απάτη.
Όποιος θέλει να πληρώνει απατεώνες είναι δικαίωμα του, αλλά καλά θα κάνει να σκεφτεί αν αύριο θα έχει δουλειά, άρα και εισόδημα για να πληρώνει.
Αν έχει δουλειά, θα έχει τα ίδια σημερινά εισοδήματα, ή θα μειωθούν και δεν θα μπορεί να πληρώνει τους φόρους που έχουν βάλει, αλλά και τους νέους που θα βάλουν;

Την απάντηση να μην την δώσει σε εμάς αλλά στα παιδιά του, όταν θα του κάνουν την ερώτηση:

Μπαμπά-Μαμά, αφού το ξέρατε, γιατί το κάνατε;

ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ πατώντας ΕΔΩ

Τη δήλωση για την τροχαία την έχουμε στο αυτοκίνητο και είναι τα λόγια που λέμε στον τροχονόμο εάν μας σταματήσει και μας πει ότι θα μας κόψει κλήση επειδή δεν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Εάν δεν μπορούμε να του τα πούμε προφορικά, του δίνουμε τη δήλωση για να την διαβάσει.

Για οποιοδήποτε επιπλέον πρόβλημα τη στιγμή του συμβάντος, καλέστε στα τηλέφωνα του σωματείου.

(Τηλ. 210 56 96 014 και  210 92 29 525).

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Δήμου Χίου
Σάβ, 21/07/2018 - 21:59

Ο Δήμος Χίου ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους Πολίτες του Νησιού μας, ότι προβλέπεται να επαναλειτουργήσει από φέτος η κατασκήνωση των Σκλαβιών της Χίου, η οποία δεν είχε λειτουργήσει από το 2010 και εντεύθεν, για να προσφέρει ολιγοήμερες διακοπές και αναψυχή σε παιδιά και ενήλικες.

 

 Πιο συγκεκριμένα η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους, ως εξής

1η κατασκηνωτική περίοδος από 4 έως 14 Αυγούστου για παιδιά ηλικίας 8 – 15 ετών και ΑΜΕΑ της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.

2η κατασκηνωτική περίοδος από 18 έως 28 Αυγούστου για παιδιά ηλικίας 8-15 ετών και ΑΜΕΑ της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.

3η κατασκηνωτική περίοδος από 1 έως 11 Σεπτέμβρη για ηλικιωμένους και ενήλικες με αναπηρίες.

 

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για τους ίδιους ή τα παιδιά τους μπορούν να το κάνουν στο τμήμα πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου, στη διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, στα ΚΕΠ, αλλά και ηλεκτρονικά στο www.chioscity.gr προσκομίζοντας στο Δήμο τα εξής δικαιολογητικά :

 

Α) Για τα παιδιά :

  1. Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, το φύλλο και η ηλικία του παιδιού.
  2. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, ο τύπος της οικογένειας (μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη και λοιπά χαρακτηριστικά, όπως δικαιούχοι ΚΕΑ άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λ.π.).
  3. Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : η κατάσταση της υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κ.λ.π.).
  4. Αποδεικτικό κατάθεσης 30 € σe λογαριασμό του Δήμου Χίου στην Εθνική Τράπεζα, εξαιρουμένων των ατόμων με αναπηρίες, των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι ή δικαιούχοι του ΚΕΑ και των τέκνων οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες. Προσοχή! Το ποσό των 30€ θα καταβληθεί εφόσον, το παιδί επιλεχθεί και επιβεβαιωθεί η εγγραφή του στην κατασκήνωση.

 

Β) Για τα ηλικιωμένα άτομα :

  1.  Αίτηση του ατόμου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην κατασκήνωση.
  2. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους.
  3. Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του, επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
  4.  Αποδεικτικό κατάθεσης 30 € στο λογαριασμό του Δήμου Χίου στην Εθνική Τράπεζα,

 εξαιρουμένων των ατόμων με αναπηρίες, των δικαιούχων του ΚΕΑ και όσων έχουν οικονομικές δυσκολίες. Προσοχή! Το ποσό των 30€ θα καταβληθεί εφόσον, το άτομο επιλεχθεί και επιβεβαιωθεί η εγγραφή του στην κατασκήνωση

 

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας (τηλ. 22713 50052 -4) στα περιφερειακά ΚΕΠ και στο Δημαρχείο Χίου (Δ/νση: Δημοκρατίας 2 τηλ:2271350809 και 2271350823) από 23 Ιουλίου 2018 έως και 27 Ιουλίου 2018 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

 

                                                                                                      Ο Δήμαρχος Χίου

 

                                                                                           ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΟΥΡΝΟΥΣ