Χίος, Κυριακή 24 Ιουνίου

Προχωράμε μπροστά

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του Σύριζα
Πέμ, 24/05/2018 - 17:48
φωτο αρχείου

Όσο πλησιάζει ο Αύγουστος του 2018 και η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια από αυτή την Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση με τα φιλικά της ΜΜΕ παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Χιλιοπαιγμένο και πάντα αποτυχημένο, με συνταγή παλιά όσο και οι ίδιοι. Εύχονται την καταστροφή της χώρας, υπονομεύουν κάθε προσπάθεια, σπέρνοντας τον πανικό παραπλανώντας τους συμπολίτες μας για μειώσεις συντάξεων, μισθών, αύξηση της ανομίας κλπ.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου είμαστε πιστά προσηλωμένοι στον στόχο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που μας έβαλαν οι Κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρεωκόπησαν την χώρα, για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, για ελάφρυνση πρωτίστως και καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και τα μνημόνια.Ξέρουμε την σημερινή πραγματικότητα και πόσο έχουν κουραστεί και ταλαιπωρηθεί οι συμπολίτες μας και εμείς το νοιώθουμε και το βιώνουμε.Ξέρουμε όμως ότι μόνο τώρα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο .

Η Αλήθεια είναι ότι σήμερα η Ελλάδα έχει μια οικονομία που τρέχει με ουσιαστικούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένεται να ξεπεράσουν το 2% τα επόμενα χρόνια και που υπεραπόδωσε το 2015, το 2016 & το 2017. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά 7%, με τη δημιουργία πάνω από 350.000 νέων θέσεων εργασίας ενώ την ίδια στιγμή η αδήλωτη εργασία έχει πέσει από το 19% στο 13%.

Για εμάς η σταθερότητα η ανάκαμψη της χώρας και της οικονομίας είναι ταυτόσημη με τη στήριξη της εργασίας.

 Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η καταπολέμηση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και επισφαλούς εργασίας αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της Αναπτυξιακής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης.

Για την ΝΔ σταθερότητα σημαίνει να είναι στην εξουσία η παρέα των off shore, των σκανδάλων και της διαφθοράς που χρεοκόπησε τη χώρα, χέρι-χέρι με την ακροδεξιά.

Γιατί το σχέδιο της ΝΔ είναι : Μνημόνια - Απολύσεις - Περικοπές - Ξεπούλημα.

Αυτή η Κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που απέτυχαν τρεις συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Προχωράμε μπροστά αφήνοντας την κινδυνολογία και την καταστροφολογία σε αυτούς που ονειρεύονται τις καταστροφές. Σε πείσμα πολλών αυτή η μαύρη περίοδος για τη χώρα τελειώνει μια και καλή.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 24/06/2018 - 07:43
Δυο - δυό... οι Δήμαρχοι

Οπως ενημερώνει ο Δήμος Χίου με δελτίο τύπου, πραγματοποιήθηκε  χθες εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το μεταφορικό ισοδύναμο. Ο κ. Βουρνούς τόνισε την ιδιαιτερότητα των νησιών σε χρονική και χωρική ασυνέχεια, που αποτελούν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δρουν σε αυτά. Επιπρόσθετα, παρουσίασε το μεγάλο έργο του αεροδρομίου το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει έπειτα από την προχθεσινή υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ ΥΠΟΜΕΔΙ, Δήμου Χίου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ακόμα, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της αύξησης των φόρων ιδιοκτησίας, την ναυτιλία, τον τουρισμό καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.