Χίος, Δευτέρα 23 Ιουλίου

Σιγά - σιγα, μη βιάζεστε!

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα
Τρί, 20/03/2018 - 16:06

Mε την υπ’ αριθμ. 754 / 8-11-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 28-11-2017, ο Δήμος Χίου κατέθεσε κατά του Δημοσίου (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) , αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη μη επέκταση του hotspot της ΒΙΑΛ.

Στη συνέχεια θα κατέθετε αγωγή έξωσης λόγω αλλαγής και κακής χρήσης, καθώς και μη τήρησης των όρων της σύμβασης δωρεάν παραχώρησης του κτίσματος, που λήγει στις 9-1-2018.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατετέθη και “απορρίφθηκε” στις 19-12-2017. Η αγωγή έξωσης ακόμη δεν έχει κατατεθεί αν και έχουν περάσει περισσότερο από 4 μήνες, παρά την επισήμανση της σπουδαιότητας και του επείγοντος του θέματος στη συνεδρίαση της 8ηςΝοεμβρίου 2017.

Αποφασίστηκε να κατατεθεί άμεσα, ώστε να αφαιρεθεί το επιχείρημα ή ακόμη και η πρόφαση της μή έγκαιρης ειδοποίησης του Υπουργείου, για να αδειάσει τη ΒΙΑΛ.

Τότε ο χρόνος που απέμενε ήταν 14 μήνες, ενώ τώρα 9½ . Επί πλέον η κατάθεση της έξωσης θα συνεπικουρούσε στις προσφυγές στο ΣτΕ, τόσο του Δήμου, όσο και των Δικηγορικών Συλλόγων των 5 νησιών.

Υπάρχει κάποια εντολή ή κάποιος ιδιαίτερος λόγος γι αυτή την καθυστέρηση στην κατάθεση της αγωγής έξωσης ;

Σε αντίθεση με τη ραστώνη του Δήμου, κάποιες και κάποιοι, στην πλειοψηφία τους Καμποχωρούσοι, από τις 11 Ιανουαρίου 2018, νυχθημερόν φυλάνε βάρδιες στα “πασσαλάκια”, νυχθημερόν εμποδίζοντας την επέκταση της ΒΙΑΛ.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 23/07/2018 - 18:03
Οι δολοφόνοι των καϊκιών μας

Αυτό συμβαίνει όταν η υποκρισία περισσεύει. Από την μία μετά βαϊων και κλάδων και με όλες τις... τιμές κόβουν τα ξύλινα σκαριά, πετώντς στα σκουπίδια παράδοση αιώνων από την άλλη καλόυν για την διάσωση τους.

Η ανακοίνωση της υποκρισίας,που ακολουθεί φέρει την υπογραφή του υπουργείου... Ανάπτυξης.

"Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μέτρου 6.1.10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020 – Οριστική Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων, καλεί τους φορείς, οι οποίοι ενδιαφέρονται να «υιοθετήσουν» παραδοσιακά ξύλινα αλιευτικά σκάφη, να αποστείλουν τις αιτήσεις τους στο ΥΠΑΑΤ, το αργότερο μέχρι τις 15 Αυγούστου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διάσωση αυτών το σκαφών, αναλαμβάνουν και την υποχρέωση του κόστους μεταφοράς των σκαφών, στον χώρο έκθεσής τους, καθώς και την υποχρέωση διατήρησης και συντήρησής τους."