Χίος, Τετάρτη 23 Μαΐου

Στελεχώστε αμέσως την Υπηρεσία Ασύλου

Παρ, 16/12/2016 - 19:07

Εισηγήτρια στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για το προσφυγικό- μεταναστευτικό ήταν σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Ταμίας της ΕΝΠΕ Χριστιάνα Καλογήρου.

 Η Περιφερειάρχης, αφού παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την οποία χαρακτήρισε επιβαρυμμένη και επικίνδυνη, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό είναι ένα πρωτόγνωρο ζήτημα.

 Η Χρ. Καλογήρου είπε ότι οι αποφάσεις πλέον είναι πιεστικές και επείγουσες και δεν νοείται καμία καθυστέρηση και καμία αδράνεια. «Πρέπει επειγόντως να ζητήσουμε να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες Ασύλου για να ανταποκριθούν στον μεγάλο όγκο των συσσωρευμένων αιτήσεων και αυτό να το κάνουμε με παρέμβασή μας στους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς και ιδίως σε αυτούς που έχουμε θεσμική εκπροσώπηση, όπως η Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε.», είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε η Ένωση Περιφερειών να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 Παράλληλα και τονίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος, η Περιφερειάρχης επεσήμανε την αναγκαιότητα άμεσης συνάντησης της ΕΝΠΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

 Η εισήγηση της κας Καλογήρου έγινε ομόφωνα δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Π/Υ 1.200.000 € .
Τετ, 23/05/2018 - 15:42

 Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , στην τελευταία συνεδρίαση της, το  αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο νησί της Χίου Π/Υ 1.200.000 € .

Παράλληλα για την συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση του εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Χίου έχουν προγραμματιστεί νέα έργου συνολικού Π/Υ 15 εκ. ευρώ, εκ των οποίων πιστώσεις ύψους 6,5 εκ. ευρώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί και πιστώσεις ύψους 8,5 εκ. ευρώ έχουν προταθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έτους 2018.

«Δίνουμε ένα συνεχή  πολυμέτωπο αγώνα για να βελτιώσουμε την εικόνα αλλά και την ποιότητα ζωής στη Χίο», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι ο γνώμονας και ο στόχος είναι να κρατηθούν οι  Χιώτες στον τόπο τους.