Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Στη Χίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη μνήμη των Σφαγών

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Χίου Μ. Βουρνού
Τετ, 04/01/2017 - 17:52

Η μνήμη της μεγάλης Σφαγής της Χίου του 1822 από τους Οθωμανούς Τούρκους, τιμάται πάντα τη δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα, εκ περιτροπής σε τρία μνημεία - σύμβολα του αποτρόπαιου γεγονότος, τον Άγιο Μηνά, τον Ανάβατο και το Μελανιός.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Μηνά, με την πιο υψηλή εκπροσώπηση μάλιστα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανταποκρίθηκε θετικά σε σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χίου. Εν ευθέτω χρόνο ο Μανώλης Βουρνούς, έχει εκφράσει την άποψη ότι οι Σφαγές της Χίου είναι από τα σημεία “κλειδιά” του αγώνα και των θυσιών των Ελλήνων για την ελευθερία, γεγονός τουλάχιστον ισάξιο με την “Έξοδο του Μεσολογγίου” που ενέπνευσε τον Διονύσιο Σολωμό στη συγγραφή του ποιήματος για την ελευθερία, του οποίου οι πρώτοι στίχοι αποτελούν τον Εθνικό μας Ύμνο και θα πρέπει να κατοχυρωθεί και νομικά να γιορτάζεται πάντα παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/03/2018 - 12:15

Στον απόηχο των όσων… εκρηκτικών συνέβησαν προ 10ημέρου κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου του τομεάρχη και Βουλευτή της Ν.Δ. Μάνου Κόνσολα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χίου, με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος αναστέλλεται για ένα μήνα η κομματική ιδιότητα του Πρόδρομου Μανωλάκη, προέδρου της ΝΟΔΕ  και του Παντελή Καμπούρη.

Επίσης μετά από παρέλευση ενός χρόνου, επιστρέφει ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Σταμάτης Κάρμαντζης, Αντιπεριφερειάρχης Χίου.