Χίος, Κυριακή 24 Ιουνίου

Στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χίου για τον ΦΠΑ

Η Ομοσπονδία καλεί Μιχαηλίδη να μην ψηφίσει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή
Τετ, 13/06/2018 - 11:27

Στη Βουλή για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στο Βόρειο Αιγαίο θα βρεθεί σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Χίου, Βασίλης Παππάς, στα πλαίσια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει την κατάργησή τους με στόχο να κατατεθεί σχετική τροπολογία.

Αναλυτικά στο θέμα αναφέρεται η ΟΕΒΕ με το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου  συνεδρίασε  την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 και αποφάσισε να συμμετάσχει  στη αντιπροσωπία εκπροσώπων φορέων των νησιών την Τετάρτη 13 Ιουνίου στη Βουλή ,σκοπός τους η παρέμβαση στις κοινοβουλευτικές ομάδες ώστε να δεχθούν να κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο που συζητείτε στη βουλή τροπολογία που θα διατηρεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου. Ο εκπρόσωπος μας θα είναι ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ, κ. Βασίλης  Παππάς .

Στόχος μας είναι να γίνει σαφές  ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στην χειμαζόμενη από την κρίση επιχειρηματική δραστηριότητα στα νησιά μας, θα επιφέρει  κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης  και θα μειώσει την  ανταγωνιστικότητα του τουριστικού  προϊόντος

Κατόπιν τούτων, καλούμε τον βουλευτή Χίου κ Μιχαηλίδη να στηρίξει το καθολικό αίτημα των Χιωτών για την μη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.»

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 24/06/2018 - 07:43
Δυο - δυό... οι Δήμαρχοι

Οπως ενημερώνει ο Δήμος Χίου με δελτίο τύπου, πραγματοποιήθηκε  χθες εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το μεταφορικό ισοδύναμο. Ο κ. Βουρνούς τόνισε την ιδιαιτερότητα των νησιών σε χρονική και χωρική ασυνέχεια, που αποτελούν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δρουν σε αυτά. Επιπρόσθετα, παρουσίασε το μεγάλο έργο του αεροδρομίου το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει έπειτα από την προχθεσινή υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ ΥΠΟΜΕΔΙ, Δήμου Χίου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Ακόμα, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της αύξησης των φόρων ιδιοκτησίας, την ναυτιλία, τον τουρισμό καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.