Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Στήριξη στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη στους αρμόδιους υπουργούς
Πέμ, 26/10/2017 - 16:46

Αξιότιμε Κε Υπουργέ

Αξιότιμη Κα Υπουργέ,

            Επικοινωνώ μαζί σας για το κρίσιμο θέμα της συνέχισης της εργασίας και της πολυετούς προσφοράς των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».  Περιττεύει, νομίζω, να υπογραμμίσω την αξία των υπηρεσιών που προσφέρουν οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Πρόγραμμα. Επί 15 συνεχή έτη προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας κατ’ οίκον σε πάνω από 100.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ. Σημειώνω μονάχα ότι τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τα δημογραφικά δεδομένα της χώρας μας, οι υπηρεσίες τους θα είναι ακόμα πιο αναγκαίες και πολύτιμες.

            Δέσμευση της παρούσας Κυβέρνησης ήταν η μετατροπή των συμβάσεων των 3.500 εργαζομένων πανελλαδικά σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις όχι μόνο δεν ήρθε σχετικό σχέδιο νόμου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζεται ανοιχτός διαγωνισμός στον οποίο δεν θα λαμβάνεται υπόψη η μακρά προϋπηρεσία των εργαζομένων στο πρόγραμμα, πράγμα από κάθε άποψη απαράδεκτο.

            Θεωρώ λοιπόν απαραίτητη τη μετατροπή των Συμβάσεων των εργαζομένων που υπηρετούν σήμερα σε Αορίστου Χρόνου, κάτι για το  οποίο η παρούσα Κυβέρνηση  είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ή εναλλακτικά τη μοριοδότηση των ήδη απασχολούμενων στο πρόγραμμα με βάση την προϋπηρεσία τους με στόχο την με κάθε τρόπο διασφάλιση της συνέχειας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από το σύνολο του υπάρχοντος προσωπικού.

            Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το εύλογο του αιτήματός μας  και ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Με εκτίμηση

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 19:58

Ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι οι εταίροι μας είναι πολύ χαρούμενοι καθώς έχουν βρει μία Κυβέρνηση που δε φέρνει κανένα εμπόδιο στα μέτρα που προτείνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τι θέλει, αλλά στην πραγματικότητα ψηφίζει τα αντίθετα.

 

Έχει ήδη ψηφιστεί το 4ο μνημόνιο, καθώς 1/1/2019 κόβονται συντάξεις, 1/1/2020 κόβεται το αφορολόγητο, έχουμε δεχθεί υψηλά πλεονάσματα, έχουμε δεχθεί όλους τους όρους του μνημονίου χωρίς να υπάρχει παράλληλη χρηματοδότηση!

 

oi_axiologiseis_ton_proigoymenon_eton_kathysteroysan_dioti_ginotan_diapragmateysi