Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Στ.Κριμιζής για ΕΛΔΟ: Να γίνει πρότυπος Οργανισμός σε επίπεδο αξιοκρατίας, ήθους, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας

Τρί, 20/03/2018 - 10:32

"Είναι επιτακτική ανάγκη ο Eλληνικός Διαστημικός Οργανισμός, να καταστεί πρότυπο Οργανισμού και παράδειγμα προς μίμηση για άλλους Οργανισμούς, σε επίπεδο αξιοκρατίας, ήθους, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας", ανέφερε χθες κατά την παρουσίαση του ΕΛΔΟ στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο Πρόεδρός του, Βρονταδούσης στην καταγωγή, αστροφυσικός, Σταμάτης Κριμιζής.

Στον χαιρετισμό του ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «μιλάμε με αίσθημα ευθύνης για την σημερινή ημέρα καθώς ο διαστημικός τομέας μπορεί να ισχυροποιήσει τη χώρα κάνοντάς την πιο παραγωγική και αυξάνοντας πολλαπλώς το εκτόπισμά της».

Ο Πρόεδρος του νέου Οργανισμού καθηγητής Στ. Κριμιζής αφού ευχαρίστησε τον υπουργό ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, δήλωσε ευτυχής διότι ένα όνειρο πολλών χρόνων, έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Ο κ. Κριμιζής σημείωσε ότι η διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά τώρα που δημιουργείται μια νέα λειτουργική δομή, αλλά εδώ είναι και η πρόκληση για εμάς, που αντίθετα με τα ελληνικά έθιμα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τον τόνο της ομαδικής δουλειάς κάτι που λείπει από την ελληνική νοοτροπία, τόνισε.

Ο Οργανισμός, συνέχισε ο κ. Κριμιζής, θα είναι πολύ διαφορετικός και το όραμά μας είναι αφενός η οργάνωση και η προώθηση τεχνολογιών αιχμής σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Υπογράμμισε ότι τα οφέλη για τη χώρα είναι αναμφισβήτητα κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη αυτός ο Οργανισμός να γίνει το πρότυπο Οργανισμού για τη χώρα με αξιοκρατία, ήθος, διοικητικές ευελιξίες, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Η Ελλάδα διαθέτει όσα όσα χρειάζονται για να συμβάλλει στις δύσκολες προκλήσεις της εποχής, τόνισε ο κ. Κριμιζής, προσθέτοντας ότι η χώρα αλλάζει και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει και στα παιδιά της στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 25/05/2018 - 16:20
φωτο αρχείου

Δεν μιλάμε βέβαια για πάνω από 10 έως 15 άτομα, αλλά το θέμα έτσι κι' αλλιώς δεν μπαίνει σε αριθμητική βάση. Τόσοι όμως είναι οι νεφροπαθείς, που εκτός Χίου επισκέπτονται το καλοκαίρι στο νησί και κάθε φορά πριν το πραγματοποιήσουν, τηλεφωνούν στο Νοσοκομείο για να κανονίσουν ραντεβού για την αιμοκάθαρση τους.

Ομως όπως μας κατήγγειλαν, αυτή τη φορά δεν τους δίνουν ημερομηνίες, χωρίς να εξηγεί κάποιος τον λόγο. Σε επικοινωνία πάντως που είχαν πληροφορήθηκαν ότι τα μεν μηχανήματα είναι διαθέσιμα, οι δε Νοσηλευτές πρόθυμοι όπως κάθε χρονιά να τους εξυπηρετήσουν.

Συνεπώς κάπου αλλού προσκρούει το θέμα και καλό είναι να το λύσει η Διοικητής του Νοσοκομείου, με την αυξημένη αισθησία, που έτσι κι' αλλιώς διαθέτει.

Οι εκτός Χίου πάντως νεφροπαθείς πρέπει σύντομα να πάρουν μια απάντηση.