Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Στρ. Κόρακας: Να συγκληθεί άμεσα Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Τετ, 15/02/2017 - 15:55

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Στρ. Κόρακας, απηύθυνε την παρακάτω επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου

«Μυτιλήνη, 13 Φεβρουαρίου 2017

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα σας υπενθυμίζω ότι μετά τον πρόσφατο θάνατο άλλων τριών προσφύγων στο κολαστήριο της Μόριας και έπειτα από παρέμβαση πολιτών και περιφερειακών Συμβούλων, δεσμευτήκατε ότι θα συγκαλέσετε το Περιφερειακό Συμβούλιο άμεσα, μέσα στο επόμενο 15θήμερο, με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Σας θυμίζω ακόμη ότι μια τέτοια συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζητήσαμε  με επιστολή  μας στις 10 Ιανουαρίου, μάταια, όπως απέδειξε η άρνηση σας να ικανοποιήσετε αυτό το αίτημά μας. Στην επιστολή μας αυτή τονίζαμε:

«Πριν χαθούν ζωές, θεωρούμε ότι η περιφερειακή Αρχή οφείλει να παρεκβεί προς την Κυβέρνηση και να απαιτήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στέγαση όλων αυτών που ζουν σε σκηνές ή ακόμα και εντελώς στο ύπαιθρο, σε χώρους ανθρώπινους και θερμαινόμενους.

Ταυτόχρονα όμως, παίρνοντας υπόψη την εγκληματική ανεπάρκεια και υποκριτικές-δημαγωγικές υποσχέσεις και διακηρύξεις της Κυβέρνησης και αδιαφορία της ΕΕ, θεωρούμε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα προστασίας αυτών των συνανθρώπων μας, που οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις και εκμετάλλευση υποχρέωσαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, αξιοποιώντας τις όποιες δυνατότητες έχει και αντλώντας κονδύλια από τα 2,5 εκατ. των ταμειακών διαθεσίμων που καταθέσατε στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Προτείνουμε για άλλη μια φορά και εγγράφως την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό με πρόσκληση και προς την Κυβέρνηση και τους Δήμους της Περιφέρειας».

Δυστυχώς το 15θήμερο παρέρχεται χωρίς αποτέλεσμα, παρά το ότι χάθηκαν άλλες τρεις ζωές συνανθρώπων μας, λόγω των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας. Και επειδή η κακοκαιρία συνεχίζεται ο κίνδυνος νέων θανάτων εντείνεται.

Κύριε Πρόεδρε

Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω τη στάση σας αυτή. Σε κάθε όμως περίπτωση πρόκειται για προκλητική αναλγησία που οδηγεί σε θλιβερές σκέψεις και οργή. Πώς είναι αλήθεια δυνατό να αρνείστε έστω και το ελάχιστο που αποτελεί η σύγκλυση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συζητήσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που απασχολεί τα νησιά μας και μας αφορά όλους.

Σας ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ να συγκαλέσετε το Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς άλλη καθυστέρηση, προσκαλώντας στη συνεδρίαση αυτή την Κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους Δήμους .

Με τιμή

Στρατής Κόρακας

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου»

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 07:03
Μόρια

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου. 

Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Λέσβου Απόστολος Παπαδέλης, οι συνθήκες διαβίωσης είναι τριτοκοσμικές με αρκετούς πρόσφυγες να μένουν σε πλαστικές σκηνές υπό ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής. 

Ο κ. Παπαδέλης πρόσθεσε πως τα τζάμια του γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας παραμένουν σπασμένα από τις 22 Νοεμβρίου, οπότε είχαν ξεσπάσει εκτεταμένα επεισόδια στο καταυλισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδέλη, τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ενταθεί τα περιστατικά παραβατικότητας στο νησί της Λέσβου. 

Υπενθυμίζεται πως αυτή τη στιγμή στο καταυλισμό της Μόρια φιλοξενούνται περίπου 5.000 πρόσφυγες και για τη φύλαξη τους διατίθενται μόλις οχτώ αστυνομικοί ανά βάρδια.

«Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι περιμένουν στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο. Αρκετοί από αυτούς πιστεύουν πλέον ότι οι κακές συνθήκες διαβίωσης είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης και ξεκίνησαν τις αντιδράσεις», επισήμανε πρόσφατα η γερμανική εφημερίδα Die Zeit σε εκτενές άρθρο της με τίτλο «Στη Μόριααποτυγχάνει η Ευρώπη».

Πηγή: http://www.skai.gr