Χίος, Δευτέρα 25 Ιουνίου

Συγχαρητήρια για την επανεκλογή Βενιάμη

Κυρ, 15/02/2015 - 20:03

Ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, απέστειλε στον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ)  Θ. Βενιάμη την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή με αφορμή την επανεκλογή του στην Προεδρία της Ένωσης:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επανεκλογής σας ως Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Εύχομαι και η νέα σας θητεία να είναι πετυχημένη και να αποδώσει τα μέγιστα για την περαιτέρω ενίσχυση της δεσπόζουσας θέσης της Ελληνικής ναυτιλίας.

Όπως σωστά επισημάνατε στην ομιλία σας, η Ελληνική ναυτιλία συμβάλλει καταλυτικά στην οικονομία της χώρας προσφέροντας εισροή συναλλάγματος, θέσεις εργασίας και κύρος για την χώρα.

Είναι και δική μου πεποίθηση ότι σε αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να επιδείξουν το μέγιστο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής. Παράλληλα όμως, βασική και σταθερή μας επιδίωξη πρέπει να είναι η άμεση δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας στη θάλασσα και στη στεριά και σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου που θα εξυπηρετεί πρωτίστως την αύξηση της απασχόλησης.

Τέλος, θα επιθυμούσα κι εγώ προσωπικά να εξάρω το κοινωνικό έργο της Ε.Ε.Ε. καθώς και την εθελοντική συνεισφορά της στον κρατικό προϋπολογισμό».

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 25/06/2018 - 10:50

Να πάρει θέση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, καθώς και για αναφορές,  για το ίδιο θέμα, που έκαναν πρόσφατα κυβερνητικά στελέχη, καλεί το Κίνημα Αλλαγής τον Κυβερνητικό Βουλευτή, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα παρακάτω:

«Πριν από λίγες μέρες κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη του Επιμελητηρίου Χίου αλλά και της Ο.Ε.Β.Ε πήγαν στη βουλή για να δώσουν την ύστατη μάχη μήπως και δεν αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στο νησί μας. Και αυτοί, όπως και εμείς, βρήκαν ένα τοίχος μπροστά τους! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι ανένδοτη, το έχει πάρει απόφαση, μία πολιτική απόφαση, να αυξήσει τον Φ.Π.Α. στο 24% και στην Χίο.

Δεν υπολογίζει ούτε νησιωτικότητα, ούτε ακριτικότητα, ούτε κρίση τουριστική, ούτε τίποτα! Κωφεύει!

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής λέμε ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης διότι είχε άλλες επιλογές για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των περίπου 75 εκατ. ευρώ. Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε καταθέσει αντιπρόταση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

Πέραν τούτου, τα μέλη του κλιμακίου όχι μόνο είδαν τη άρνηση της κυβέρνησης, δοκίμασαν χλεύη και ειρωνεία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.. Όπως αναφέρετε από δημοσιογραφικά άρθρα, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε κ. Παππάς πήρε ως απάντηση από τον υπ. Ανάπτυξης κ. Σταθάκη "Ξεχάστε τον ΦΠΑ, πάμε σε άλλο θέμα!" Άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής περιφρόνησης για το νησί μας είναι και η απάντηση πού πήρε από τον Αν. Υπ. Υγείας κ. Πολάκη "έχετε νοσοκομείο, τι θέλετε τον ΦΠΑ". Ο δε υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτος είπε ότι "θα κινδυνεύσει η «έξοδος» από τα Μνημόνια αν δεν αυξηθεί ο ΦΠΑ στο νησί μας!" Τέτοια είναι η περιφρόνηση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νησί μας αλλά και για την νοημοσύνη μας!

Ζητάμε άμεσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχαηλίδης να πάρει δημόσια θέση επί του ζητήματος, να μας εξηγήσει γιατί η Κυβέρνηση του έχει απορρίψει την αντιπρόταση μας και γιατί είναι τόσο αποφασισμένη για τον ΦΠΑ αφού δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση (δηλώσεις κ. Σουλτς). Τέλος ρωτάμε αν συμμερίζεται τις παραπάνω δηλώσεις των συγκυβερνώντων του και έχει την ίδια περιφρόνηση για τους ψηφοφόρους και το νησί που τον εξέλεξε.»