Χίος, Τρίτη 17 Ιουλίου

Συνάντηση για θέματα Επιμελητηρίου

Παρ, 23/02/2018 - 18:00
Συνάντηση για θέματα Επιμελητηρίου

Ο Νότης Μηταράκης, Βουλευτής Χίου, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Παντελή Λεγάτο και τον Γενικό Γραμματέα Μανώλη Χαβιάρα.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών ενημέρωσαν τον κ. Μηταράκη για τις επικείμενες πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου με σκοπό την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες αξιοποίησης του λιμένα των Μεστών, για τον οποίο συμφωνήθηκε να ληφθούν κοινές δράσεις, καθώς και τα θέματα ΦΠΑ στο πλαίσιο της κατάργησης των νησιωτικών συντελεστών και των επικείμενων αλλαγών που δρομολογούνται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 17/07/2018 - 16:31
Παγκόσμια επιτυχία. Τέλειο λιμάνι, κανένα πλοίο

Αλλη μια σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας, με αντικείμενο την εκμετάλλευση του Λιμένα Μεστών.

Αποτέλεσμα βέβαια για να βγεί πρέπει να συναινέσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που απλούστατα δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Με αφορμή πάντως τη σύσκεψη αυτή, ο Βουλευτής Νότης Μηταράκης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Βιώνουμε τη θλιβερή πραγματικότητα για την οικονομία του νησιού μας. Βιώνουμε τις απαραίτητες για την ανάπτυξη υποδομές της Χίου, είτε να λιμνάζουν είτε να εγκαταλείπονται. Το νησί μας βρίσκεται τόσο πίσω αναπτυξιακά που απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από όλους.

Δεν αρκεί να προσπαθεί ο καθένας μόνος του. Δεν αρκεί να διεκδικεί ο καθένας το προσωπικό όφελος για έργα που τελικά δεν γίνονται.

Αεροδρόμιο, Λιμένας Χίου, Αξιοποίηση Λιμένα Μεστών, Λημνιά, Μαρίνα Χίου, Δικαστικό Μέγαρο, νέες ξενοδοχειακές μονάδες: έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική, αρκεί να προχωρήσουν.

Από την πρώτη στιγμή έχω ζητήσει τη συνεργασία και τις συντονισμένες ενέργειες όλων: βουλευτών, Περιφέρειας, Δήμου και Επιμελητηρίου. Για να υπάρξει σχέδιο και δέσμευση για την υλοποίηση των έργων σε βάθος χρόνου.

Στη Χίο πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Το οφείλουμε στους πολίτες και τη νέα γενιά.»

sti_hio_den_arkei_na_prospathei_o_kathenas_monos_toy._apaiteitai_prospatheia_apo_oloys