Χίος, Κυριακή 27 Μαΐου

Συνάντηση Χ. Αθανασίου - Ν. Μηταράκη με τον Περιφερειακό Τομεάρχη Βορείου Αιγαίου, Μ. Κόνσολα

Τετ, 17/01/2018 - 18:45
Μ. Κόνσολας, Ν. Μηταράκης, Χ. Αθανασίου

Σε συνέχεια της απόφασης του Προέδρου για τον ορισμό Περιφερειακών Τομεαρχών, ο Περιφερειακός Τομεάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Μάνος Κόνσολας, βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, είχε σήμερα συνάντηση με τους βουλευτές των νησιών του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, αν. τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου και τον κ. Νότη Μηταράκη, αν. τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Χίου.

Στη συνάντηση των τριών, τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας του Περιφερειακού Τομεάρχη με τους βουλευτές της Περιφέρειας για να επιτευχθεί καλύτερη προετοιμασία της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Περιφέρειας και κάθε νησιού ξεχωριστά στα οποία η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εστιάσει, οι άξονες των προγραμματικών προτάσεων της ΝΔ για το Βόρειο Αιγαίο καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων στο προσεχές διάστημα.

 

Σχετικά Άρθρα

Aνακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ.
Σάβ, 26/05/2018 - 18:35
αρχείο

Αφού πέρασαν 36 ώρες από την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου περί «τέλους της μαύρης περιόδου για τη χώρα μας» η οποία έκανε όλο το νησί να αναρωτηθεί που ζουν αυτοί οι άνθρωποι και εάν κυκλοφορούν ανάμεσά μας ή είναι κλεισμένοι στο μικροκομματικό καβούκι τους, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στην ανωτέρω ανακοίνωση μιας και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου δεν είχε το φιλότιμο να ζητήσει την απόσυρσή της.  

Στο νησί μας όπου εντός τριών μηνών το μέτρο του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ καταργείται με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους ζωής όχι απλά 7% (24% έναντι 17% ΦΠΑ) αλλά τουλάχιστον 15% λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά.

Στο νησί μας όπου το θολό τοπίο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου, το οποίο αν κρίνουμε από τα διάφορα άλλα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, είμαστε σίγουροι για την κατάληξή του.

Σε ένα νησί για το οποίο δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα στο 14Ο Παραγωγικό και Αναπτυξιακό Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Βόρειο Αιγαίο για οποιοδήποτε έργο ανάπτυξης (αεροδρόμιο, μετατόπιση παραλιακού δρόμου, λιμάνι), κάτι που ανάγκασε την επομένη της λήξης του την Κυβέρνηση να κληθεί εσπευσμένα να υπογράψει μνημόνιο (sic) συνεργασίας με Δήμο και Περιφέρεια για να κάμψει τις αντιδράσεις ακόμα και εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Στο νησί του ενός τσάρτερ για το 2017 λόγω της μεταναστευτικής λέλαπας, που έκανε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει ρεκόρ αφίξεων τουριστών.

Στο νησί που εδώ και δύο χρόνια βλέπει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αδιαφορεί για τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες μαστιχοπαραραγωγούς και όπου ακόμα και με τις τροποποιήσεις που έχει προτείνει θα αφήσει πολλούς αγρότες μας εκτός αποζημιώσεων.

Και τέλος στο νησί που βιώνει καθημερινά την έλλειψη σεβασμού των Υπουργών και όλης της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον αριθμό των μεταναστών που δύναται να διαβιούν στον τόπο μας και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού τους.  

 

Όλοι εμείς που καθημερινά δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης απαντάμε σε πείσμα όλων εσάς που με τις ιδεοληψίες σας μας οδηγήσατε στην ποιο μαύρη περίοδο για τη Χίο και την Ελλάδα, ότι ο χρόνος σας τελειώνει μια και καλή. Κλέβετε χρόνο εξουσίας στερώντας ανάσες ελπίδας από την κοινωνία μας. Η καλύτερη λύση, αν είχατε στοιχειώδη αξιοπρέπεια, θα ήταν η παραίτηση.