Χίος, Τετάρτη 23 Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: Με δύο ν/σ τιμάμε την Ημέρα της Γυναίκας

Για την καταπολέμηση της βίας και την ισότητα των φύλων
Πέμ, 08/03/2018 - 10:47

  "Στις 8 του Μάρτη τιμούμε τους αγώνες των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος για τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα των γυναικών. Τιμούμε τις σουφραζέτες, τις εργάτριες, τις ακτιβίστριες και συνδικαλίστριες που αγωνίστηκαν πριν από μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησαν εκείνες γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κατακτήσουμε. Γιατί είναι πολλά αυτά που κατακτήσαμε και απειλούνται. Γιατί έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων. Γιατί εξακολουθούμε να θεωρούμε επίκαιρο το μήνυμα των αγώνων του Μάρτη του 1857 όταν εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωναν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μικρότερο ωράριο και ίσα μεροκάματα με τους άνδρες."

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την ημέρα της γυναίκας και συνεχίζει:

"Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, ημέρα με διεθνές, αγωνιστικό και ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο, δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον φεμινιστικό μας αγώνα κατά της πατριαρχίας και υπέρ της ισότητας των φύλων από κοινού με τις γυναικείες οργανώσεις και τα ριζοσπαστικά φεμινιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και όλων των χωρών της γης.

Εν όψει της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών, κατατέθηκε τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το νομοσχέδιο εναρμονίζει την εθνική μας νομοθεσία με το νομικό πλαίσιο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, η οποία αποτελεί ένα βήμα στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών. Περιλαμβάνει πρόνοιες για μέτρα και δράσεις για την καταπολέμηση και πρόληψη όλων των μορφών έμφυλης βίας, αλλά και τη μέριμνα για την προστασία των θυμάτων.

Παράλληλα,κατατέθηκε στης 6 Μαρτίου, στη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Εσωτερικών το σχέδιο νόμου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, το οποίο παραδόθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας».

Με την παρούσα νομοθετική πρόταση εισάγεται για πρώτη φορά στην εθνική έννομη τάξη αυτοτελές θεσμικό πλαίσιο με αντικείμενο την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι να δημιουργήσει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για την πραγμάτωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την άρση των έμφυλων διακρίσεων σε όλα τα πεδία της δημόσιας, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με την πρόβλεψη πολιτικών, μέτρων και δράσεων που θα υλοποιούνται εκ μέρους της Πολιτείας, αλλά και εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών και των συλλογικών τους οργανώσεων."

 "Έτσι τιμάμε εμείς την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Π/Υ 1.200.000 € .
Τετ, 23/05/2018 - 15:42

 Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , στην τελευταία συνεδρίαση της, το  αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο νησί της Χίου Π/Υ 1.200.000 € .

Παράλληλα για την συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση του εθνικού & επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Χίου έχουν προγραμματιστεί νέα έργου συνολικού Π/Υ 15 εκ. ευρώ, εκ των οποίων πιστώσεις ύψους 6,5 εκ. ευρώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί και πιστώσεις ύψους 8,5 εκ. ευρώ έχουν προταθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έτους 2018.

«Δίνουμε ένα συνεχή  πολυμέτωπο αγώνα για να βελτιώσουμε την εικόνα αλλά και την ποιότητα ζωής στη Χίο», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι ο γνώμονας και ο στόχος είναι να κρατηθούν οι  Χιώτες στον τόπο τους.