Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Τα έθιμα είναι η ταυτότητα μας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 27/02/2017 - 13:50

 Τα έθιμα είναι στοιχείο της ταυτότητας μας, συνεπώς τα τηρούμε και τα τιμούμε. Στην Ελλάδα της κρίσης σήμερα αυτά είναι απάγκιο και ανάχωμα. Το νησί μας πρωτοπορεί με πλήθος απ' αυτά, γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς και στην δράση των Πολιτιστικών Συλλόγων, που τους συγχαίρω.Αυτά δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο Αντιπεριφεριάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, στη διάρκεια της επίσκεψης του στον Αγιο Γιώργη Συκούση, περιστοιχισμένος από νεαρούς μουσικούς και χορευτές, που ετοιμάζονταν καταλλήλως με σούμες, όργανα και μεζέδες για την μεταφορά του... νεκρού.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 17:36
Το δημοσίευμα για τους 17 στις Οινούσσες

Με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνδέει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet τους 17 τούρκους πολίτες οι οποίοι πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στις Οινούσσες την Καθαρά Δευτέρα. 
 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές, φτάνουν πλέον σχεδόν τα 2.000.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι εντοπίζονται σε σπίτια περιοχών που ζει η μεσαία τάξη, όπως η Καλλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει οπαδούς του Γκιουλέν και τους 33 τούρκους υπηκόους που πέρασαν στις Οινούσσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: in gr.